Harry și Meghan, luați peste picior de paparazzi. De ce refuză să le predea fotografiile din timpul urmăririi

Harry și Meghan, luați peste picior de paparazzi. De ce refuză să le predea fotografiile din timpul urmăririi

O agenție foto, care a făcut fotografii cu ducele și ducesa de Sussex, în timpul a ceea ce cuplul a spus că a fost o urmărire cu mașina „aproape catastrofală” , refuză să le predea imaginile. Reprezentanții agenției au trimis un răspuns ironic către avocații familiei regale britanice.

Harry și Meghan FOTO Getty Images

Agenția Backgrid a declarat, pentru BBC News , că a respins cererea legală de a împărtăși materialul, realizat la New York, în seara de marți. Într-un răspuns ironic, avocații agenției au spus că americanii au respins cu mult timp în urmă „prerogativa regală”.

Relatări contradictorii, ironii și „exagerări”

Încă de cum evenimentul a fost făcut public, miercuri, au apărut tot felul de relatări contradictorii despre ceea ce purtătorul de cuvânt al lui Harry și Meghan a descris drept „o urmărire cu mașini aproape catastrofală” care a aproape ar fi dus la „mai multe coliziuni”.

Poliția din New York a spus că „numărul mare de fotografi” a făcut din călătoria cuplului de la o ceremonie de decernare a premiilor, de marți seară, o „provocare, dar a adăugat că „nu au fost raportate coliziuni, răniri sau arestări”.

Un șofer de taxi, care i-a condus pentru scurt timp pe Harry și Meghan a sugerat că relatarea purtătorului de cuvânt a fost „exagerată”, în timp ce unii fotografi implicați au negat părți din ea.

Backgrid, o agenție foto de divertisment din California, a declarat, joi, că a primit o scrisoare de la echipa juridică a Familiei Regale Britanice.

Scrisoarea, pe care BBC nu a văzut-o, ar fi spus următoarele: „Prin prezenta, cerem ca Backgrid să ne furnizeze imediat copii ale tuturor fotografiilor, videoclipurilor și/sau filmelor realizate aseară de fotografi independenți, după ce cuplul a părăsit evenimentul și din următoarele câteva ore.

În America, după cum sunt sigur că știți, proprietatea aparține proprietarului acesteia: terții nu pot cere pur și simplu să li se dea, așa cum pot regii. Poate că ar trebui să stați de vorbă cu clientul și să-l sfătuiți că regulile engleze de prerogativă regală, prin care pot cere cetățenilor să predea proprietățile lor Coroanei au fost respinse de această țară, cu mult timp în urmă, au răspuns reprezentanții agenției.

Nici în Marea Britanie nu există însă prerogative regale. De multă vreme s-a creat chiar o tensiune între Familia Regală și mass-media britanică, cu privire la confidențialitate.

Backgrid a declarat, miercuri, că investighează comportamentul a patru fotografi independenți implicați în incident, chiar dacă agenția a contestat spusele cuplului. Fotografii susțin că Harry și Meghan nu a fost niciodată în „pericol imediat”, potrivit agenției.

Aversiunea lui Harry față de paparazzi

În timpul urmăririi, traseul mașinii în care se aflau ducele și ducesa, mama ei și un agent de securitate a fost deviat, de două ori, către o secție de poliție din apropiere.

BBC News a intervievat un șofer de taxi , Sukhcharn „Sonny” Singh, care a fost implicat, pentru scurt timp, în urmărire. Conform spuselor sale, el a fost chemat la o secție de poliție, pentru a-i lua pe cei doi. I-a condus pe Harry și Meghan timp de 10 minute, până când taxiul „a fost blocat de un camion de gunoi și, deodată, au venit paparazzi și au început să facă poze. Șoferul a fost rugat, ulterior, să-i conducă înapoi la secția de poliție.

Un purtător de cuvânt al ducelui și ducesei a spus că aceștia își înțeleg rolul de persoane publice, dar interesul presei în ceea ce îi privește „nu ar trebui să vină niciodată cu prețul siguranței cuiva.

Prințul Harry a vorbit despre furia sa față de acțiunile paparazzilor de-a lungul anilor. Într-un documentar BBC, el i-a comparat pe fotografi cu „o haită de câini”, care i-au urmărit mama. Diana, Prințesa de Wales, a murit din cauza rănilor suferite într-un accident de mașină, după ce fotografii au urmărit vehiculul în care se afla, pe străzile Parisului.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro