HARTA clanurilor interlope din București

HARTA clanurilor interlope din București

Tribunalul București a decis vineri ca șapte suspecți dintr-un dosar în care DIICOT a făcut miercuri mai multe rețineri să fie arestați pentru 30 de zile. Printre cei șapte se numără Petre Geamănu, fratele lui Sandu Geamănu, și Eugen Preda, liderul ”clanului luptătorilor”.

Aceștia au fost puși în libertate joi, când a expirat ordonanța de reținere.

Referatul cu propunerea de arestare preventivă a interlopilor Petre Geamănu, fratele lui Sandu Geamănu, și Eugen Preda, liderul ”clanului luptătorilor”, conține detalii despre metodele violente ale acestora. Documentul a fost pus la dispoziția G4media.ro de către DIICOT în format anonimizat, în baza legii 544/2001.

Vezi referatul în integralitate aici

Potrivit documentului, o familie din Buzău a împrumutat de la grupare 6000 de euro și i s-a cerut o camătă lunară de 1000 de euro. Cum nu au putut să restituie împrumutul, procurorii susțin că interlopii ar fi recurs al amenințări cu violența.

”Inculpatul …. a amenințat-o pe soția sa cu acte de violență, arătându-i o sticlă cu benzină pe care o avea în mână și afirmând că a venit să îi dea foc. Acesta a solicitat suma de 16.000 euro (sau cel puţin 14.000 euro), continuând amenințările cu moartea la adresa familiei sale, adresate atât personal, cât și prin intermediul unuia dintre bărbații care îl însoțeau (…), se arată în referatul DIICOT.

Procurorii DIICOT i-au reținut miercuri pe Petre Ilie, zis Petre Geamănu, Eugen Preda, liderul clanului Luptătorii, Florin Ilie, zis Florin Ciocolată, Radu Ilie, Nicolae Cristescu, zis „Jupuitu”, sau „Nicu Mincinosu”, Terente Stoica, Marius Nomoloșanu, Marian Ilie, zis Marin Geamanu, Solomon Sotir și Împărățel David Onoriu și au cerut, joi, Tribunalului București, arestarea lor preventivă a acestora. Instanța a judecat propunerea procurorilor, dar a amânat pronunțarea pentru vineri, după ce ordonanțele de reținere au expirat, scrie Gândul.ro .

Miercuri, procurorii DIICOT au ridicat și dus la audieri 15 persoane, după percheziții în București și județele Ilfov, Argeș, Dâmbovița și Ialomița, la membrii grupării conduse de Petre Geamănu. Din cei zece pentru care s-a cerut arestarea preventivă, instanța a admis cererea procurorilor numei pentru șapte dintre aceștia, trei fiind plasați în control judiciar. În acest sens, au fost lăsați să plece Nicolae Cristescu și Florin Ilie, zis Florin Ciocolată, Radu Ilie, doi dintre nepoții lui Petre Geamănu.

În urma perchezițiilor au fost ridicate și arme de vânătoare, o pușcă de asalt cu două încărcătoare, dar și o cantitate de cocaină, despre care surse apropiate anchetei au menționat că ar fi fost deținută de un fin al lui Geamănu, din județul Călărași, care a menționat că avea drogurile pentru consum propriu.

Ce clanuri acționează în sectoarele Capitalei

Sectorul 2

Acest teritoriu este controlat, în mare, de 4 clanuri:

Clanul Rinu este protagonist în acest scandal al momentului din Capitală, pentru că unul dintre membrii săi l-a tăiat pe Emil Pian, după un joc de barbut. Cel din urmă murit. Ciprian Napy, presupusul criminal, este internat în spital, sub pază. Va fi greu de lămurit ce s-a întâmplat, pentru că nu au fost camere și vor trebui audiaţi martori, chiar confruntaţi, or deja au început alianţe între ei pentru a face front împotriva Poliţiei.

Clanul Caranilor este unul dintre cele mai violente din Capitală. Acum doi ani, DIICOT a descins în penitenciar pentru că unul dintre membri le promitea celor cercetaţi influenţă în lumea justiţiei.

Mai cunoscut este însă Clanul Spoitorilor: Dănuţ Spoitoru - vărul celebrului Fane Spoitoru, care în anii 90 a tăiat un poliţist cu sabia - a primit ponturi de la un ofiţer antidrog pe care Spoitorii îl plăteau lunar pentru informaţii. Unii membri ai grupării sunt închişi inclusiv în SUA pentru clonare de carduri.

Clanul Calu este condus de Vasile şi Marcos Calu. Sunt cunoscuţi pentru dosare de mare violenţă și sunt mari consumatori de droguri. Unul dintre ei a fost prins drogat la volan, pe autostradă, în maşină cu o vedetă de televiziune.

Sectorul 3

Clanul Cocalarilor își exercită influența şi asupra unei părți din teritoriul Sectorului 2, dar și în Sectorul 3. Acest clan a comandat bătaia pentru Bebino , din clanul Sportivilor, spintecat cu sabia la început de an. Remus Cocalaru este un individ extrem de periculos, a stat mulţi ani după gratii pentru fapte de violenţă.

Clanul Ursari este prezent, de altfel, în multe localități. Mulţi dintre membri s-au întors acasă în perioada stării de urgenţă din ţările considerate zone roşii. Au şi fost descinderi din cauza lor, cu zeci de poliţişti.

Clanul Chira activează în zona Pallady și Camil Ressu. Sunt cunoscuţi pentru trafic de persoane, cămătărie și droguri. De regulă, se reinventează pentru a face profit ușor.

Sectorul 4

În Sectorul 4, lucrurile par mai aşezate, dar mai periculoase. Legea o face indiscutabil Clanul Sportivilor, arată informaţiile Digi24. După moartea celui intitulat „liderul lumii interlope din Bucureşti” - Coco Anghel , au rămas alţii în frunte. Mircea Nebunul este considerat unul dintre cei mai mari bătăuşi.

Membrii acestui clan au fost implicaţi în scandalul din faţa Parlamentului când o persoană a murit. Comparativ cu Duduienii, acest clan este mai atipic, pentru că membrii nu sunt uniţi prin legături de familie, ci mai degrabă de interese, iar supremaţia și-o impun prin forţă.

Sectorul 5

În Sectorul 5, lucrurile stau la fel ca acum 30 de ani. Cămătarii sunt şi ei în top, deşi sunt într-un oarecare regres, liderii nu mai au ambiţia de altădată. Ion şi Vasile Balint sau Nuţu şi Sile Cămătaru se află în libertate, cu procese pe rol.

Tot aici comandă şi alte două clanuri: Ştocarii, cărora le merge extrem de bine pe partea de droguri, şi Clanul Văncică - unul dintre cei mai bogaţi lideri interlopi aparține acestui clan. Ei sunt duşmani declaraţi ai Cămătarilor, iar principala precoupare este contrabanda cu ţigări. De altfel, chiar în aceste zile au fost vizitaţi de DIICOT .

Sectorul 6

Sectorul 6 este adjudecat de Duduieni, dar pe scenă sunt şi alţii: Clanul Vasiloi, cunoscuţi pentru traficul de influenţă pe care îl au pe lângă edili locali. La un moment dat, ei chiar se ocupau de ridicarea maşinilor în acest sector.

Clanul Preda - Eugen Preda a devenit cunoscut ca olimpic în adolescenţă - s-a remarcat după furtul de arme din Ciorogârla . Când s-a eliberat din închisoare, le-a incendiat casa rivalilor Corduneni.

Duduienii sunt unii dintre cei mai temuţi interlopi şi sunt acum cu sete de răzbunare acum, după ce unul dintre membri a fost ucis. Duduienii sunt o familie foarte închegată. Tatăl lor, Ion Duduianu, zis Pian, este închis pentru tentativă de omor.

După moartea lui Emi Pian, mai sunt trei frați. Gruparea nu este constituită după o ierarhie clară, nu este o moștenire conturată, fiecare face ce poate și se ajută între ei.


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia