HARTĂ Ploi și vijelii în jumătate de țară, urmează două zile cu cod galben

HARTĂ Ploi și vijelii în jumătate de țară, urmează două zile cu cod galben

Ciclonul care a pus în alertă meteorologică mai multe țări din Europa ajunge și în România. meteorologii au emis două avertizări cod galben de ploi, vijelii și grindină, fenomene care se vor extinde treptat și vor cuprinde jumătate de țară.

De azi de la ora 16.00 până miercuri la ora 10.00, e în vigoare un cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată. Instabilitatea atmosferică se va accentua treptat în Banat, Oltenia, sud-vestul Transilvaniei și sudul Crișanei, unde se va manifesta prin intensificări ale vântului, vijelii (viteze de 50...70 km/h), averse torențiale, frecvente descărcări electrice și izolat căderi de grindină.

cod galben (2) Zonele afectate de codul galben de ploi. FOTO meteromania.ro

În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20...25 l/mp și izolat de peste 40 l/mp.

De marți de la ora 10.00, codul galben de ploi și instabilitate atmosferică se va extinde și timp de 24 de ore va afecta Banat, Oltenia, Maramureș, vestul Transilvaniei și al Munteniei, precum în zona Carpaților Occidentali. În acel interval vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată care se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 25...30 l/mp și izolat de peste 40 l/mp.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Mi-a ajuns, nu se va mai repeta aventura” / Cea mai săracă țară din UE, prezentată lumii întregi de un celebru vlogger

2 Un jurnalist spaniol le sugerează românilor și slovacilor „blatul perfect”

3 „Sigur că e mai ieftin decât pe litoralul nostru” / Cât a ajuns să-i coste pe români o masă bună în Grecia

4 Litoralul în comunism / „Mamaia pentru bătrânei, Venus pentru discoteci, iar la Neptun și-ar fi adus Ceaușescu nisip din Sahara”

5 Cine este bătrâna putred de bogată din rețeaua grupării Coldea-Dumbravă. A semnat un contract de consultanță cu avocatul Trăilă