HBO Max face un serial despre spioni și Ceaușescu. Cine interpretează rolurile principale

HBO Max face un serial despre spioni și Ceaușescu. Cine interpretează rolurile principale

„Spy/Master“ este un serial-dramă a cărui acțiune se desfășoară în timpul Războiului Rece și spune povestea unui spion dublu, mâna dreaptă a dictatorului Nicolae Ceaușescu, potrivit Variety .

Alec Secăreanu (dreapta) interpretează rolul principal în serialul „Spy/Master“ FOTO HBO Max

Serialul „Spy/Master“ relatează, în șase episoade, o săptămână din viața personajului fictiv Victor Godeanu, mâna dreaptă și consilier al dictatorului român Nicolae Ceaușescu. Personajul principal este interpretat de Alec Secăreanu, cunoscut pentru rolul din „RUXX“. Godeanu are, însă, un secret: este agent dublu și trebuie să fugă din România înainte ca acoperirea lui să fie dată în vileag

Având o singură posibilitate de a scăpa, el se folosește o călătorie diplomatică în Germania pentru a fugi, apoi, în Statele Unite. Ajutat de un agent Stasi sub acoperire (Svenja Jung) și de un agent CIA (Parker Sawyers) Godeanu încearcă să scape de KGB și de agenții din România (Ana Ularu și Laurențiu Bănescu), pe deplin conștient că dezertarea îi pune familia în pericol de moarte. Cu dialog predominant în engleză, producția este în desfășurare în România și Ungaria.

HBO Max: ultimele producții din Europa Centrală și de Est

Producătoarea HBO Max Ioanina Pavel a declarat într-un comunicat: „Suntem încântați să spunem această poveste care desfășoară de ambele părți ale Cortinei de Fier și care a atras talente excepționale din străinătate și din România. Deși acțiunea este plasată în trecut, sperăm că acest serial va atrage telesspectatorii din ziua de astăzi“.

Scenariul este scris de Adina Sãdeanu și Kirsten Peters, iar regia e semnată de Christopher Smith („Temple“, „Alex Rider“). Alec Secăreanu fost nominalizat în 2017 la gala British Independent Film Award, pentru rolul din filmul „God’s Own Country“ (2017).

„Spy/Master“ este una dintre ultimele producții pe care platforma de streaming le mai face în Europa Centrală și de Est.

Ccompania-mamă Warner Bros. Discovery nu va mai produce seriale originale pentru HBO Max în țările nordice (Danemarca, Suedia, Norvegia, Finlanda), Europa Centrală, Țările de Jos și Turcia.

Un purtător de cuvânt al HBO Max a confirmat pentru Variety că platforma are în producție mai multe seriale din Europa Centrală și de Est, care au fost comandate înainte ca Warner Bros. Discovery să anunțe schimbarea strategiei sale de programe pentru Europa.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

5 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?