Hellvig: SRI nu a fost și nu va fi niciodată implicat politic în mandatul meu

Hellvig: SRI nu a fost și nu va fi niciodată implicat politic în mandatul meu

Directorul Serviciului Român de Informații (SRI), Eduard Hellvig, a declarat joi că SRI nu a fost și nu va fi niciodată implicat politic în mandatul său.

Înainte de a intra la audierea din Comisia parlamentară de control al activității SRI, întrebat cum răspunde acuzațiilor potrivit cărora SRI ar fi fost implicat politic în legătură cu protestele din Piața Victoriei, Hellvig a răspuns: "Nu, și niciodată SRI, în mandatul meu, nu va fi implicat în nicio activitate de asemenea natură".

El a adăugat că între SRI și MAI există o colaborare interinstituțională.

"Colaborarea între SRI și MAI se face pe bază de protocol, evident. În protocol sunt scrise toate mecanismele de colaborare între cele două instituții și o să vi le prezinte domnul președinte Țuțuianu (al Comisiei parlamentare de control al SRI — n.r.) după audiere", a declarat Hellvig, întrebat dacă ministrul de Interne a primit informări din partea SRI în ziua în care s-au produs incidente violente la protestul din Piața Victoriei și dacă există un protocol interinstituțional în acest sens.

Directorul SRI a precizat că nu dorește să intre în alte detalii pe subiectul informării de către SRI a ministrului de Interne.

Întrebat ce informații are SRI cu privire la "protestele degenerate în violențe" din Piața Victoriei și cine sunt cei care "au disturbat ordinea publică", Hellvig a repetat că detaliile vor fi date de președintele Comisiei parlamentare de control al activității SRI.

El a subliniat că de fiecare dată când se prezintă la o audiere în Parlament aduce și documente care să-i susțină afirmațiile.

Directorul SRI a spus că nu are ce să-și reproșeze pe subiectul supus audierii parlamentare.

Adrian Țuțuianu declara săptămâna trecută că i-a trimis o scrisoare șefului SRI prin care îi solicita o informare privind aspecte legate de protestele din Piața Victoriei.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Noi dezvăluiri despre Vlad Voiculescu, un personaj cu un CV controversat

2 ZVON O halcă din PSD se va desprinde din partid după 6 decembrie! Se vorbește despre 25 de senatori și deputaț…

3 „Pe ăsta l-am arestat eu!” / Berbeceanu, uluit după ce un fost şef al prostituatelor a ajuns consilier local PSD…

4 BREAKING Aproape un milion de euro ascunși în ligheane sau în pereți / „Noi fabrici de permise” descoperite de p…

5 „În China sau în Singapore ar fi fost executat pe loc” / Romeo Dunca despre „moștenirea” lăsată de omul PSD