Hexi Pharma invocă datorii de 20 milioane euro către două firme din Cipru

Hexi Pharma invocă datorii de 20 milioane euro către două firme din Cipru

Compania Hexi Pharma susține, în cererea de intrare în insolvență depusă la Tribunalul București, că are de plătit datorii de 23,4 milioane lei către bugetul de stat și către diverși furnizori, dar și facturi neachitate către două firme din Cipru de peste 20 de milioane de euro.

Cele două firme din Cipru sunt Hatom Limited Limassol și Chemical&Pharmaceutical Sol LTD Nicosia, care sunt de fapt, potrivit Rise Project, două off-shore-uri controlate de patronul Dan Condrea.

"Societatea noastră nu mai poate face față datoriilor comerciale și fiscale, ca urmare a conjuncturii economice nefavorabile", se arată în cererea înaintată instanței.

De asemenea, în cererea de insolvență, patronul Hexi Pharma, Dan Condrea, a depus un registru de încasări și plăți, din perioada 1 octombrie 2015 — 4 mai 2016, în care arată că firma a avut 6.994 de operațiuni, încasări și plăți. În total, încasările se ridică la suma de 16.506.657 de lei, iar plățile la 16.619.607 lei.

În plus, Dan Condrea mai solicită instanței desemnarea ca administrator judiciar a Casei de Insolvență Transilvania.

Cererea de intrare în insolvență a fost depusă pe 10 mai, iar primul termen al procesului a fost stabilit pentru 17 mai. Acțiunea are ca materie "falimentul" și ca obiect "cererea debitorului art. 66 din Legea nr. 85/2014".

Legea nr. 85/2014 se referă la procedurile de prevenire a insolvenței și de insolvență. Conform art. 66 din această lege, Hexi Pharma cere reorganizarea judiciară sub supravegherea unui administrator special.

Procurorii au deschis săptămâna trecută un dosar penal având ca obiect săvârșirea infracțiunilor de zădărnicire a combaterii bolilor și falsificarea și substituirea de alimente sau alte produse. În acest caz, Hexi Pharma a fost pusă deja sub acuzare.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Bă, ghiolbanilor din fruntea Ro, citiți asta! / Emerging Europe: Maia Sandu e pe punctul de a deveni cel mai put…

2 A fost sau nu Firea amanta lui Tăriceanu? I-a spart casa fostului soț, Răsvan?

3 Explodează alcovul bucureștean? / „Vă fac de panaramă, bolnavele Bucureștiului! Se f...teau la show! Are HIV… a …

4 Proasta pusă de PNL pleacă din TVR cu scandal / Imbecila a sigilat biroul, de parcă ar fi de la mă-sa! / Cealaltă,…

5 Ro a rămas țara P.C.R. / Fiul cel mare al rectorului Tudorel Toader, un dobitoc, este unicul candidat pentru un …