Hop și Cristoiu! Zice că în Jurnalul Lenuței NU scrie ce băsnește Ghiță!

Hop și Cristoiu! Zice că în Jurnalul Lenuței NU scrie ce băsnește Ghiță!

Ion Cristoiu afirmă că în jurnalul fostului deputat Elena Udrea nu există nicio referire la momentul la care face referire Sebastian Ghiţă într-o nouă înregistrare făcută publică joi, potrivit căreia generalul Florian Coldea de la SRI l-ar fi şantajat pe Victor Ponta, pe vremea când acesta era premier, pentru a propune numirea Laurei Codruţa Kovesi în funcţia de procuror şef al DNA.

"În jurnalul Elenei Udrea nu există nicio referire la acest moment. Din punctul ăsta de vedere, nu pot să spun că există. Există numai referiri la Sebastian Ghiţă, de unde rezultă că Elena Udrea se cunoştea cu Ghiţă foarte bine. Dânsul m-a invocat pe mine ca posesor al jurnalului. Eu v-am spus acum oficial că în jurnalul Elenei Udrea nu există o referire la acest moment. Dacă nu există, nu există", a declarat Cristoiu, pentru AGERPRES.

El mai spune că, din câte ştie, niciodată şeful operativ al serviciului nu se întâlneşte cu premierul sau cu preşedintele fără şeful SRI.

"Deci, dacă aceste întâlniri au avut loc, au avut loc cu Coldea plus domnul George Maior. Indiferent de relaţia domnului Ghiţă cu serviciul, nu cred că şeful antenei CIA se întâlnea de două ori pe săptămână cu domnul Sebastian Ghiţă. E vorba de şeful antenei. Nu se poate întâlni, chiar dacă domnul Ghiţă era ofiţer. Nu se poate întâlni cu un colaborator de două ori pe săptămâna. E cam mult", a adăugat Cristoiu.

Sebastian Ghiţă susţine, într-o nouă înregistrare difuzată joi de România TV, că generalul Florian Coldea de la SRI l-a şantajat pe Victor Ponta pe vremea când acesta era premier pentru a propune numirea Laurei Codruţa Kovesi în funcţia de procuror şef al DNA.

"Ce nu s-a spus public până acum e faptul că Victor Ponta a fost şantajat pentru a o numi pe Laura Codruţa Kovesi. Practic, în faţa mea, Florian Coldea i-a spus că dacă nu o va numi pe Laura Codruţa Kovesi la DNA, atunci vizita pe care Ponta o avea programată în America, pentru a se întâlni cu Biden sau cu Obama, va fi anulată. Mai mult, lui Victor Ponta i s-a spus că anunţul cu privire la anularea vizitei va fi făcut în apropierea alegerilor prezidenţiale, iar chestiunea aceasta îl va distruge", a afirmat Ghiţă.

El mai susţine că a fost direct implicat în numirea Laurei Codruţa Kovesi la şefia DNA prin prisma legăturilor pe care le avea cu Florian Coldea şi cu Elena Udrea.

"Aşa am ajuns să fiu direct implicat în numirea Laurei Codruţa Kovesi la DNA în 2014. Eram prieten cu ea, eram prieten cu Florian Coldea şi prieten cu Victor Ponta. Aveam un canal de comunicare cu Traian Băsescu, prin Elena Udrea. Eu sunt persoana care a însoţit-o pe Elena Udrea la biroul lui Victor Ponta şi despre care Elena Udrea a declarat public. (...) Toate aceste lucruri pot fi confirmate şi de Victor Ponta, şi de către Elena Udrea, şi de către Ion Cristoiu, citind jurnalul Elenei Udrea, şi chiar de Traian Băsescu. Documentul înaintat lui Traian Băsescu cu propunerea de numire a Laurei Codruţa Kovesi a fost scris la Guvern, pe calculatorul din secretariatul lui Victor Ponta. Am asistat la redactarea lui pe hârtia oficială şi apoi am mers la vila SRI cu indicativul K2, unde se aflau Florian Coldea şi Victor Ponta", a mai spus Ghiţă în înregistrarea difuzată de România TV.

El a mai susţinut că l-a cunoscut pe Florian Coldea în anul 2008 şi au devenit prieteni de familie, apoi prin intermediul acestuia a devenit prieten şi cu Laura Codruţa Kovesi.

"V-am menţionat de la bun început despre întâlnirile cu Laura Codruţa Kovesi la vilele SRI - K2, K4 şi T14, la care au mai participat în anumite momente domnul Florian Coldea şi şefii staţiei CIA din Bucureşti. Bănuiesc că v-aţi întrebat cum am ajuns eu la aceste întâlniri. Persoane de rang înalt din SRI mi l-au prezentat pe Florian Coldea în 2008. Eram tineri, aveam copii mici şi am legat o relaţie de prietenie", a afirmat Ghiţă, potrivit sursei citate.

Sebastian Ghiţă, pe numele căruia a fost emis, joi, un mandat de arestare preventivă, a fost dat în urmărire, el fiind căutat de poliţişti la domiciliul său, dar şi la cel al socrilor, fără a fi găsit.

Instanţa supremă a admis joi o cerere a DNA de înlocuire a măsurii controlului judiciar pe cauţiune cu măsura arestării preventive. Solicitarea a intervenit după ce fostul deputat a încălcat termenii controlului judiciar în dosarul în care a fost trimis în judecată alături de foşti şefi din Poliţie şi Parchete.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 I-a mirosit pe ruși? / Adelin Petrișor a demisionat de la Euronews România cu doar câteva zile înainte de lansarea postului

2 VIDEO Priviți, 7 lovituri „chirurgicale” aplicate de ucraineni unităților ruse ascunse printre casele unui sat

3 „Toaleta de pe plajă a fost distrusă” / Mesajul ucrainenilor după un atac rusesc cu rachete Kalibr asupra Odessei

4 „Elitele GRU şi FSB cred că Putin a pierdut războiul. Ele văd o lovitură de stat ca pe o posibilitate realistă”

5 „Navele rusești nu vor avea unde să se ascundă în Marea Neagră”