HOPA! Broasca se visează vacă! Dăncilă amenință că-i face plângere penală președintelui!

HOPA! Broasca se visează vacă! Dăncilă amenință că-i face plângere penală președintelui!

HOPA! Broasca se visează vacă! Dăncilă amenință că-i face plângere penală președintelui!

Guvernul depune plângere penală împotriva lui Iohannis. Anunțul a fost făcut de premierul Viorica Dăncilă, în Comitetetul executiv al PSD. Ea a precizat și motivul: șeful statului a declarat că Executivul este corupt.

În plus, Dăncilă spune că va sesiza CCR dacă președintele refuză numirea interimarilor.

Plângerea va fi depusă luni dimineaţa. 

În urmă cu câteva zile, Viorica Dăncilă a afirmat că este revoltător faptul că şeful statului Klaus Iohannis de la foloseşte tribuna oficială a Administraţie Prezidenţiale expresia „Guvern corupt”. Premierul îi cere preşedintelui să prezinte urgent probe în acest sens.

„Este de-a dreptul revoltător faptul că domnul Iohannis foloseşte de la tribuna oficială a Administraţiei Prezidenţiale expresia “Guvern corupt”. Îl somez pe candidatul Klaus Iohannis să prezinte de urgenţă probe pentru această afirmaţie care dăunează profund imaginii României. Îi asigur pe toţi românii că în ceea ce mă priveşte, nu a existat niciun act de corupţie şi nicio problemă de ordin juridic care să umbrească activitatea mea”, a spus Dăncilă.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, miercuri, că respinge integral remanierea propusă de premierul Viorica Dăncilă, precizând că propunerile pe care le-a primit sunt inacceptabile.

Premierul Viorica Dăncilă a spus, sâmbătă, în şedinţa Comitetului Executiv PSD de la Mamaia, că se va adresa Curţii Constituţionale, dacă preşedintele Klaus Iohannis nu va accepta interimarii propuşi de PSD, au declarat surse politice pentru Mediafax.

Potrivit surselor citate, problema interimarilor a fost ridicată în şedinţa Comitetului Executiv, iar Viorica Dăncilă a afirmat că va merge la Curtea Constituţionnală pentru a fi rezolvată situaţia, în cazul în care şeful statului va respinge interimarii propuşi de PSD.

Premierul Viorica Dăncilă a declarat sâmbătă, la Mamaia, la începutul şedinţei Comitetului Executiv PSD, că nu se grăbeşte să meargă în Parlament şi a făcut referire la situaţia miniştrilor interimar: "Am desemnat 5 miniştri din partea PSD, preşedintele i-a respins. A ieşit ALDE de la guvernare, am desemnat interimar pe portofoliile ALDE, dar nu am primit răspuns. Trebuie să analizăm această situaţie".


Citește și:

populare
astăzi

1 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

2 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 „Au vrut ca o Ucraină epuizată, dar încă neînvinsă, să fie forțată să se așeze la masa negocierilor cu o Rusie epuizată, dar și neînvinsă”