HOPA! PĂPUȘARII au mai scos din joben un candidat! Mircea Diaconu: Îmi voi anunța azi intenția de candida ca independent la președinție/Tăriceanu, scos din cursă?

HOPA! PĂPUȘARII au mai scos din joben un candidat! Mircea Diaconu: Îmi voi anunța azi intenția de candida ca independent la președinție/Tăriceanu, scos din cursă?

HOPA! PĂPUȘARII au mai scos din joben un candidat! Mircea Diaconu: Îmi voi anunța azi intenția de candida ca independent la președinție/Tăriceanu, scos din cursă?
 
Fostul europarlamentar Mircea Diaconu ar urma să-și anunțe, astăzi, la ora 16.00, pe treptele Ateneului Român, intenția de a candida ca independent la președinția României, însă surse politice au declarat pentru  G4Media.ro că ar urma să fie susținut de viitoarea Alianță politică formată dintre Pro România și ALDE.

”Nu voi anunța candidatura, ci intenția de a candida. Mai sunt niște pași,  niște eforturi. Potrivit legislației, e greu să parcurgi acești pași până la capăt ca indepedent. Azi o să anunț o intenție, pe parcurs se poate transforma în candidatură, în caz că apare un sprijin”, a declarat Diaconu pentru G4Media.ro .

”Nu am avut discuții cu Pro România și ALDe pentru susținere. Vreau să cer susținere de peste tot””, a mai spus Diaconu pentru G4Media.ro

Nu este clar în acest moment dacă liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, va mai candida la președinție. Conducerea ALDE și Pro România ar urma să se reunească luni.

Pentru a candida ca independent, Diaconu are potrivit legii  nevoie de 200.000 de semnături, la fel ca în cazul candidatului partidelor. Independenții nu au dreptul la observatori în secțiile de vot.

”În 2014, când am candidat ca independent la europarlamentare, am am avut 380 de mii de voturi valide și 120 de mii anulate, a declarat Diaconu pentru G4Media. Cineva mă ajuta la anulare, acolo prin secții”, a mai spus fostul europarlamentar.

El susține că de săptămâna viitoare va începe campania de strângere de semnături.

Zvonuri despre o posibilă candidatură la președinție au apărut încă de la începutul lunii iulie. Diaconu a declarat atunci, la Antena 3, că un candidat independent susținut de partide nu este un independent

„Un candidat independent susținut de un partid, sau de două sau cinci, nu este un independent. Dacă cineva ajunge într-o funcție de nivelul ăsta într-o funcție împins, susținut cu datorii când ajunge acolo nu își aparține. Ori ajungi pe picioarele tale, pe credințele tale, pe pledoaria ta, ori mai bine nu”, a adăugat actorul Mircea Diaconu”, la emisiunea moderată de Radu Tudor.

Context.

Călin Popescu Tăriceanu le-a transmis colegilor de partid un mesaj intern în care le-a comunicat, vineri, că, la şedinţa formaţiunii de săptămâna viitoare, le va propune spre validare o alianţă politică cu Pro România, au declarat surse din ALDE pentru Cetățeanul.net.

Astfel, urmează ca la întrunirea forului statutar al ALDE de săptămâna viitoare să fie discutat subiectul în vederea luării unei decizii în acest sens, au explicat sursele citate.

Acest lucru ar însemna trecerea ALDE în opoziţie şi implicit ieşirea de la guvernare, au mai spus sursele menţionate.


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Aproape interesant...

3 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Foarte interesante amănunte...