HOPA! Realitatea face stânga? Gușă, atac și amenințare la Iohannis!

HOPA! Realitatea face stânga? Gușă, atac și amenințare la Iohannis!

HOPA! Realitatea face stânga? Gușă, atac și amenințare la Iohannis! Acționar al Realitatea media, Cozmin Gușă a vorbit, miercuri seară, despre situația în care se află acum postul Realitatea TV.

Gușă s-a aflat în emisiunea realizatoarei Denise Rifai, iar intervenția sa vine la două zile după ce tot a anunțat, intervenind telefonic în direct la tv, intrarea în faliment Realității media, relatează  G4Media.ro .

Jurnalista Denise Rifai a arătat la rândul său că Traian Băsescu a fost singurul politician care i-a transmis un mesaj după anunțul privind intrarea firmei în faliment: „Mi-a trimis un mesaj cu gândul lui cel bun pentru noi”.

Declarațiile făcute de Cozmin Gușă:

Am preluat Realitatea deja în insolvență.

Această entitate media a fost obsesia unor oameni din statul paralel, unii cu comportament de securist, alții lucrând în justiție, alții foști președinți de țară sau politicieni.

Pentru toți cei din sufrageria lui Oprea, Realitatea TV a fost o obsesie.

Am plătit mai mult de trei milioane (nu a precizat moneda – n.r.) în baza acelui plan de reorganizare care fusese aprobat.

Am vrut să achităm datoria, ANAF a refuzat.

Nu am luat bani de la stat niciodată în această perioadă.

Nu am luat bani de la partide în afara campaniilor electorale niciodată în această perioadă.

Domnul președinte nu a spus nimic apropo de impasul prin care trecem. Nu-i nimic, domnule președinte, vin alegerile.

Acel stat paralel care nu avea imaginație ca să câștige alegerile a folosit mass-media în baza acelui articol (presa ca obiectiv de siguranță națională – n.r.) interpretat pe dos.

Ludovic Orban și Dacian Cioloș au reacționat în bășcălie, într-un fel, spunând că au crezut că e o glumă de 1 aprilie. Asta arată că nu le pasă.

Ne chinuim cu avocații, vrem să luptăm împotriva acestui faliment.

Cozmin Gușă, acționar al Realitatea Media, a anunțat luni seară, în emisiunea lui Denise Rifai, că firma a intrat în faliment, iar acest lucru a fost comunicat luni seară la ora 21.00.

Gușă le-a adus acuzații pentru situația în care a ajuns compania lui Liviu Dragnea, liderul PSD, dar și lui Florian Coldea, fostul șef operativ al SRI, acuzând totodată o presiune politică care s-a tot intensificat.

Context. Realitatea Media se află în insolvență de aproape opt ani, încă din 2011.

Potrivit documentelor consultate de HotNews.ro, în anul 2015, ANAF reclama că, după patru ani de la deschiderea procedurii insolvenței, Realitatea Media era lăsată să continue activitatea, „acumulând datorii noi, neachitând practic niciuna născută pe timpul procedurii” conform prevederilor legii 85/2006, „fără să fie supravecheata sub nicio formă”.

ANAF mai acuza, potrivit aceleiași surse, că, sub supravegherea judecătorului sindic, „s-au luat măsuri incoerente și neconforme cu prevederile legale incidente”, atât în dosarul propriu-zis de insolvență, cât și în dosarele adiacente și derivate.

Alt element sesizat la vremea respectivă de ANAF, potrivit HotNews, era faptul că „din cauza disfuncționalităților procedurale dar și judiciare”, „șansele creditorilor, printre care și Statul Român reprezentat de organul fiscal în cauza, de a-și recupera măcar parte din creanțe, sunt deja compromise”.


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”

5 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA