Horia Georgescu: Modalitatea în care numele meu era folosit, fără ştiinţa mea, nu îmi poate fi imputată

Fostul şef al Agenţiei Naţionale de Integritate Horia Georgescu spune că modalitatea în care numele său era folosit, fără ştiinţa sa, nu îi poate fi imputată, punctând că numele său nu apare în niciun proces verbal de interceptare a comunicaţiilor de orice natură, astfel cum rezultă din documentele făcute publice de parchet şi instanţa de judecată.

''În legătură cu menţionarea numelui meu din dosarul penal ce îl priveşte pe domnul Arsene Ionel, fac următoarele precizări: atât DNA cât şi instanţa de judecată au stabilit, în mod clar şi fără echivoc, că 'remiterea sumei de bani NU a avut finalitatea urmărită...' (adică realizarea traficului de influenţă la Horia Georgescu). De asemenea, numele meu nu apare în niciun proces verbal de interceptare a comunicaţiilor de orice natură, astfel cum rezultă din documentele făcute publice de către parchet şi instanţa de judecată. Modalitatea în care numele meu era folosit, fără ştiinţa mea, nu îmi poate fi imputată'', a scris fostul şef al ANI, marţi, pe pagina sa de Facebook.

Reacţia vine în urma apariţiei motivării deciziei Tribunalului Bacău de a respinge arestarea preventivă a preşedintelui CJ Neamţ, Ionel Arsene, dispunând în schimb plasarea lui sub control judiciar.

Dosarul în care este cercetat Arsene a fost deschis în mai 2017, în urma unui denunţ formulat de fostul primar al municipiului Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan.

"Din actul de sesizare rezultă că, în vara anului 2013, în restaurantul (...) din Bucureşti, Ş.G. (în acea perioadă primarul municipiului Piatra Neamţ şi preşedinte PDL Neamţ) i-a dat lui A.I. (în acea perioadă preşedinte PSD Neamţ şi deputat din partea aceleiaşi formaţiuni politice) suma de 100.000 euro pentru ca acesta din urmă să îşi exercite indirect influenţa asupra lui H.G. (Horia Georgescu - n.r.), preşedinte al Agenţiei Naţionale de Integritate, cu scopul de a-l declara incompatibil pe T.C. (în acea perioadă preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ şi preşedintele UNPR Neamţ)", se precizează în motivare. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Epidemia scade în intensitate în Europa! Cifrele din România sunt reale, nu cum induc unii care vor să provoac…

2 Analiză Bloomberg / Când şi cum se va termina pandemia?

3 Academicianul Victor Voicu, general în retragere: Cum poți deosebi o epidemie de o armă biologică și de ce mil…

4 Adevărul iese la iveală! / Profesor Neurobiologie Stanford: COVID-19 nu este COVID și nu este nou. Este SARS2

5 TASS / Temperatura la care noul coronavirus poate muri în doar câteva minute. Când este cel mai activ

recomandări

Te ia DNA: Gherman Petru

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Reîncepe 'Dosarele X'! Iată trailerul