Horodniceanu: Dosarul privind arhiva SIPA e în stadiu incipient; deocamdată nu s-a ridicat niciun document

Horodniceanu: Dosarul privind arhiva SIPA e în stadiu incipient; deocamdată nu s-a ridicat niciun document

Șeful DIICOT, Daniel Horodniceanu, a afirmat miercuri, la Senat, că dosarul referitor la arhiva SIPA este în stadiu incipient și că urmează ca procurorul de caz să facă planul de anchetă.

Întrebat în ce stadiu se află dosarul privind SIPA și dacă s-au ridicat documente, Horodniceanu a spus: "E în stadiu incipient, abia a fost înregistrat săptămâna aceasta. E un dosar penal, sunt pașii normali într-un dosar penal, se va face planul de anchetă de către procurorul de caz și se va lua decizia, el fiind suveran pe dosarul pe care îl instrumentează. (...) Până acum nu s-a ridicat niciun document, dosarul e înregistrat de două zile la DIICOT".

Referitor la sesizarea lui Cristi Danileț în cazul Dan Andronic, procurorul șef al DIICOT a explicat că acesta a sesizat Parchetul Înaltei Curți de Casație și Justiție, însă a fost declinată competența de către Parchetul General la DIICOT, iar în acest moment "este format dosar penal și procurorul de caz va face cercetări".

AGERPRES/(A — autor: Doroteea Purcărea, editor: Georgiana Tănăsescu, editor online: Gabriela Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro