Horodniceanu: Nu trebuie să avem complexe în a vorbi despre serviciile de culegere de informații

Horodniceanu: Nu trebuie să avem complexe în a vorbi despre serviciile de culegere de informații

Procurorul șef al DIICOT, Daniel Horodniceanu, a declarat joi că procurorii nu își pot duce la bun sfârșit activitatea de combatere a criminalității organizate fără serviciile de informații, arătând că nu trebuie să avem "complexe" sau "emoții" în a vorbi despre cooperarea cu aceste servicii.

"Cooperarea interinstituțională este cea mai importantă. Nu putem duce la bun sfârșit activitatea pe care legea ne-o impune să o avem. Eu cred că nu ne putem duce la bun sfârșit activitatea de combatere a criminalității organizate fără structurile specializate în culegerea și prelucrarea informațiilor. Pentru că un produs bun de intelligence poate în cele din urmă să creeze o anchetă penala foarte bună. De asemenea, în ceea ce privește analiza națională de riscuri și amenințări, cursurile de intelligence sunt extraordinar de importante pentru că pe această analiză să putem crea strategia națională de combatere a criminalității organizate. Nu trebuie să avem complexe în a vorbi despre serviciile de culegere de informații, nu trebuie să avem emoții. Trebuie doar să avem o supraveghere foarte bună aposteriori a tot ceea ce înseamnă informațiile transmise de către serviciile de informații către structurile Ministerului Public, a spus Horodniceanu, cu ocazia prezentării raportului anual de activitate al DIICOT.

AGERPRES(A-autor: Eusebi Manolache, editor: Mihai Simionescu, editor online: Irina Giurgiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”

4 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

5 Expert despre porcăria comisă de E.ON: Este o înșelătorie, oamenii nu au ce să facă pentru că nu mai există concurență