Horodniceanu: Verificăm verdicitatea celor apărute în media despre traficanții de arme; sunt nepotriviri

Horodniceanu: Verificăm verdicitatea celor apărute în media despre traficanții de arme; sunt nepotriviri

Șeful Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT), Daniel Horodniceanu, afirmă că instituția pe care o conduce verifică informațiile apărute în media cu privire la traficanți de arme din România, precizând însă că există "multe necunoscute și nepotriviri".

"Verificăm veridicitatea celor apărute în media astăzi. Sunt multe necunoscute, sunt multe nepotriviri. Pare puțin ciudat că traficanții de arme s-au lăsat fotografiați de jurnaliștii britanici și mai ales că lasă de înțeles că traficanții știu că sunt jurnaliști", a declarat, duminică, Horodniceanu, pentru AGERPRES.

Mai mulți jurnaliști de investigație de la Sky News au venit în România pentru a se întâlni cu traficanți dispuși să vândă armament unor cumpărători din Europa Occidentală, relatează postul de televiziune britanic.

După luni de negocieri, Sky News a fost ghidată spre o zonă îndepărtată din România pentru o întâlnire cu membrii unei bande de traficanți pregătiți să arate de ce ofertă dispun. ''Nu este niciun subterfugiu aici. Ei știau că noi suntem o instituție de presă care dorește să ilustreze modul relativ ușor de procurare a unei arme și credeau că vom cumpăra arme. Noi nu am făcut asta, ceea ce a complicat puțin lucrurile. Ceea ce este esențial este că lor nu le păsa dacă eram pregătiți să plătim. În timpul întâlnirii noastre ne-au spus clar că ar vinde absolut oricui — celor ce jefuiesc bănci, criminalilor în masă sau teroriștilor, fără nicio deosebire'', a explicat unul dintre jurnaliștii britanici.

''Le aducem din Ucraina împreună cu muniția, cât de multe doriți'', a spus unul dintre membrii bandei de traficanți de arme. Acesta a precizat că banda lui se ocupă doar de arme de foc, dar are legături strânse cu altă bandă, specializată în armament greu, grenade și mine. Printre armele prezentate jurnaliștilor britanici erau și puști cu lunetă, de ultimă generație. Una dintre ele, care costa 3.000 de euro, era un model austriac Steyr.

Armele sunt aduse din Ucraina în România, înainte de a fi livrate de altă bandă infracțională către Europa Occidentală și Orientul Mijlociu. Însă Europa Occidentală este principala destinație, notează Sky News.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”