Hunedoara: Coliziune între un microbuz cu tineri fotbaliști și o dubiță de marfă; 16 persoane sunt la spital

Hunedoara: Coliziune între un microbuz cu tineri fotbaliști și o dubiță de marfă; 16 persoane sunt la spital

UPDATE ORA 13.11 Numărul victimelor în accidentul produs sâmbătă pe DN 7, pe raza comunei Vețel, a ajuns la 20, potrivit datelor centralizate de Inspectoratul pentru Situații de Urgență Hunedoara, răniți fiind transportați la Spitalul Județean de Urgență Deva și la spitalul municipal din Hunedoara.

Pentru una dintre victime, un bărbat de 39 de ani, a fost solicitată intervenția unui elicopter SMURD și transportarea rănitului la un spital din Timișoara.

În accident au fost implicate o dubiță de marfă și un microbuz în care se aflau 18 pasageri, tineri fotbaliști la echipa Aurul Certej, sportivii deplasându-se la un meci ce urma să aibă loc în comuna Ilia, la circa 20 de kilometri de municipiul Deva.

Conform primelor verificări ale poliției, vinovat de producerea accidentului este șoferul dubiței de marfă, un bărbat de 39 de ani, care a intrat pe contrasens și s-a tamponat cu microbuzul în care se aflau sportivii.

''Un conducător auto în vârstă de 39 de ani, din Deva, care conducea un microbuz de transport marfă pe DN7, pe raza comunei Vețel, din direcția Arad-Deva, a pătruns pe contrasens și a intrat în coliziune cu un microbuz condus de un hunedorean în vârstă de 58 de ani, în care se aflau fotbaliști ai unei echipe locale de fotbal, cu vârste cuprinse între 17 și 26 de ani, care se deplasau la un meci de fotbal, în localitatea Ilia'', a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara, Bogdan Nițu.

În urma accidentului, cei doi conducători auto și pasagerii din microbuz au fost transportați la spitalele din Deva și Hunedoara, în vederea evaluării stării de sănătate și acordării de îngrijiri medicale.

Dată fiind gravitatea accidentului, autoritățile locale și județene au declanșat ''planul roșu'' de intervenție pentru salvarea victimelor.

La fața locului au acționat 9 ambulanțe de la Serviciul Județean de Ambulanță și SMURD. De asemenea, mai multe autospeciale ale pompierilor militari s-au deplasat la locul accidentului, între acestea fiind și o mașină de descarcerare și o alta echipată pentru cazuri de victime multiple.

''A fost descarcerat șoferul dubiței de marfă. Concomitent au fost preluați, stabilizați și transportați răniții din microbuzul de transport persoane. Majoritatea prezentau fracturi la membrele superioare și inferioare și traumatisme craniene, dar erau conștienți și cooperanți'', a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Hunedoara, Anemona Doda.

Un elicopter SMURD a aterizat la locul accidentului pentru a-l prelua pe șoferul dubiței de marfă, cel mai grav rănit dintre toate victimele.

Poliția a deschis un dosar penal în acest caz și cercetează circumstanțele producerii accidentului. De asemenea, este verificată și legalitatea transportului de persoane în cazul microbuzului în care se aflau fotbaliștii.

Din cauza accidentului, circulația pe DN7 a fost blocată aproximativ două ore pe ambele sensuri, fiind direcționată pe rute ocolitoare.

ORA 11.22 Hunedoara: Coliziune între un microbuz cu tineri fotbaliști și o dubiță de marfă; 16 persoane sunt la spital

Un număr de 16 persoane, între care se află 14 tineri fotbaliști de la o echipă din comuna hunedoreană Certej, au ajuns sâmbătă la Spitalul Județean de Urgență Deva și la spitalul municipal din Hunedoara, după ce microbuzul în care călătoreau a fost lovit de o dubiță de marfă pe DN 7, pe raza comunei Vețel.

Autoritățile au declanșat planul roșu de intervenție în acest caz.

Traficul în zona accidentului este restricționat și dirijat pe rute ocolitoare.

Potrivit primelor cercetări ale poliției, șoferul unei dubițe de marfă, care circula de la Arad spre Deva, a intrat pe contrasens și s-a tamponat cu microbuzul în care se aflau 14 tineri fotbaliști, cu vârstele cuprinse între 17 și 26 de ani. Tinerii sunt jucători ai echipei Aurul Certej și se deplasau la un meci de fotbal în localitatea Ilia, la circa 20 de kilometri de Deva.

''În urma accidentului, cei doi conducători auto și cei 14 fotbaliști au fost transportați la spital, în vederea evaluării stării de sănătate și acordării îngrijirilor medicale. În cauză a fost întocmit dosar penal'', a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Hunedoara, Bogdan Nițu.

Mai multe ambulanțe au fost dirijate la fața locului, intervenția fiind efectuată de echipaje ale Serviciului Județean de Ambulanță și ale SMURD Hunedoara. Răniții au fost transportați la spitalele din Deva și Hunedoara.

''Victimele au fost transportate la spitalele din Deva și Hunedoara. Tinerii au fracturi și diverse contuzii, dar sunt stabili. Într-o stare mai gravă este șoferul dubiței, care a rămas încarcerat în urma accidentului și a trebuit extras din autovehicul'', a precizat purtătorul de cuvânt al Serviciului Județean de Ambulanță Hunedoara, dr. Călin Dumitrescu.

AGERPRES/(autor: Sorin Blada, editor: Cristina Tatu, editor online: Simona Aruștei)

* UPDATE-ul este realizat în baza știrilor AGERPRES, orele indicate reprezentând data difuzării știrilor pe fluxul agenției.


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

3 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

4 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani

5 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...