Hunedoara: Minerii de la Paroşeni şi Uricani evaluaţi medical; patru persoane au fost trimise la spital

Hunedoara: Minerii de la Paroşeni şi Uricani evaluaţi medical; patru persoane au fost trimise la spital

Patru mineri de la Paroşeni, dintre cei care protestează în subteran de patru zile, au fost trimişi joi după-amiază la spital, în urma unui control medical ce a fost efectuat oamenilor în sala de apel a minei pentru a se cunoaşte starea lor de sănătate.

"Minerii care protestează în subteran au fost de acord să vină în sala de apel pentru un control al tensiunii arteriale şi al glicemiei. Patru dintre ei au fost depistaţi cu tensiunea mărită şi au fost trimişi la spital. Ceilalţi mineri au decis să continue protestul", a declarat, pentru AGERPRES, preşedintele Sindicatului "Huila", Laszlo Domokos.

Potrivit acestuia, un al cincilea miner a avut probleme de sănătate în cursul dimineţii, dar după ce a fost stabilizat la spitalul din Vulcan, s-a întors în subteran.

O evaluare a stării de sănătate va fi efectuată, joi, şi în cazul minerilor care protestează la mina Uricani.

Pe de altă parte, administraţia şi sindicatul de la Societatea Naţională Închideri Mine Valea Jiului (SNIMVJ) au fost convocaţi la discuţii, luni, la sediul Ministerului Energiei, pentru a analiza situaţia apărută la această societate.

"Chiar şi în aceste condiţii, oamenii sunt decişi să meargă până la capăt. Din acest week-end, unii dintre mineri au declarat că vor să intre în greva foamei", a spus Domokos.

În ceea ce priveşte una dintre revendicările minerilor, care se referă la angajarea persoanelor disponibilizate de către Complexul Energetic Hunedoara, compania a trimis un tabel cu 63 de mineri care vor putea fi încadraţi de acest agent economic.

Aproape o sută de mineri de la Paroşeni şi Uricani s-au autoblocat luni în subteranul exploatărilor. Protestatarii solicită prelungirea Ordonanţei 36, care le garanta plăţi compensatorii şi vechime în muncă pentru doi ani de zile - pentru cei care îndeplinesc condiţiile de pensionare în acest interval de timp, precum şi angajarea la minele din cadrul Complexului Energetic Hunedoara pentru cei care nu se pot pensiona încă.

Cele două exploatări fac parte din Societatea de Închideri Mine Valea Jiului, de unde ar urma să fie disponibilizate circa 280 de persoane, de la începutul anului viitor. AGERPRES / (AS - autor: Sorin Blada, editor: Marius Frăţilă, editor online: Adrian Dădârlat)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 S-a ținut de cuvânt! Bolojan a tăiat joi jumătate din posturile de la CJ Bihor și desființează trei structuri …

2 Un jandarm sibian de 43 de ani, coronasceptic, a murit după ce s-a infectat / Căpitanul Ionuț Câmpean, acum câte…

3 FOTO Priviți unde și-a parcat mașina Nicușor Dan în prima zi de Primar General al Capitalei

4 VIDEO Primul Guvern USL s-a făcut în Dubai, pe marginea piscinei hotelului Atlantis / Scheletele lui Ponta și Gh…

5 Asta este consiliera șefului AEP! Mitulețu-Buică tocmai i-a acordat o insignă și o diplomă de excelență!