Hunedoara: Ministrul Marcel Vela, prezent în zonele afectate de inundaţii din Valea Jiului

Hunedoara: Ministrul Marcel Vela, prezent în zonele afectate de inundaţii din Valea Jiului

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, s-a deplasat vineri după-amiază în zonele afectate de inundaţii din Valea Jiului şi le-a solicitat autorităţilor locale ca în următoarele două zile să transmită Prefecturii Hunedoara o primă evaluare a pagubelor, pentru ca Guvernul să poată aproba, în regim de urgenţă, fondurile necesare în vederea eliminării distrugerilor provocate de ape în infrastructura localităţilor din vestul Văii Jiului.

"Ministrul afacerilor interne, Marcel Vela, şi prefectul judeţului, Vasilică Potecă, s-au deplasat în punctele 'fierbinţi', au discutat cu oamenii şi le-au transmis autorităţilor locale să trimită în următoarele două zile către Instituţia Prefectului - Judeţul Hunedoara o primă estimare a pagubelor produse de viitură. Urmează ca, în regim de urgenţă, guvernul României să aprobe o ordonanţă de urgenţă pentru alocarea fondurilor necesare sprijinului locuitorilor şi al autorităţilor pentru eliminarea distrugerilor provocate în infrastructura localităţilor din vestul Văii Jiului", se arată într-o informare a Prefecturii Hunedoara.

Potrivit Prefecturii Hunedoara, în timpul deplasării efectuate de oficialul guvernamental au fost luate măsuri complementare atât pentru siguranţa oamenilor afectaţi de viituri, cât şi pentru diminuarea pagubelor produse de revărsarea Jiului de Vest, care a afectat localităţile Lupeni, Valea de Brazi, Uricani, Câmpul lui Neag şi Aninoasa.

Totodată, în prima parte a zilei, la solicitarea prefectului de Hunedoara, Ministerul Afacerilor Interne a trimis spre Valea Jiului trei elicoptere care au supravegheat întreaga zonă şi au transmis autorităţilor locale informaţii utile despre dimensiunea dezastrului produs de inundaţii.

Conform informaţiilor ISU Hunedoara, în zona afectată de inundaţii au fost evacuaţi peste 300 de locuitori, sunt distruse poduri şi podeţe. Au fost inundate aproape 350 de gospodării şi terenuri agricole.

Echipe de pompieri, jandarmi, drumari, muncitori ai Apelor Române şi ai operatorului de apă din Valea Jiului acţionează, vineri, cu efective mărite pentru evacuarea apelor din gospodării şi pentru degajarea căilor rutiere afectate de viitură, mai ales a DN 66A Petroşani - Câmpul lui Neag, ce a fost distrus de viitură pe o importantă porţiune.

Pe tot parcursul zilei, autorităţile locale şi forţele MAI au fost sprijinite în misiunile de salvare şi de limitare a distrugerilor de salvamontiştii hunedoreni din munţii Retezat şi Parâng.

Potrivit Prefecturii Hunedoara, vineri seara apele au început să se retragă, însă codul roşu de alertă pentru inundaţii rămâne în vigoare pentru vestul Văii Jiului până la miezul nopţii. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

2 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

3 VIDEO Unde o fi plecat așa intempestiv Nicușor Dan?

4 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

5 Un articol despre ce se întâmplă în India...