Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

Hunedoara: Protest pe ultimul tronson al autostrăzii Lugoj-Deva; proprietarii terenurilor expropriate vor mai mulți bani

Peste 50 de persoane din mai multe sate situate de-a lungul tronsonului de autostradă Margina - Șoimuș, lotul 4 al autostrăzii Lugoj-Deva, au participat luni după-amiază la un protest spontan în zona localității Brănișca, nemulțumiți de valoarea despăgubirilor pe care ar urma să le primească pentru terenurile expropriate în vederea lucrărilor.

Oamenii spun că statul le acordă 0,3 eurocenți pe metru pătrat expropriat, de zece ori mai puțin, comparativ cu sumele de bani pe care le-au primit alți proprietari de terenuri de pe traseul autostrăzii Lugoj — Deva sau de pe lotul Deva — Sibiu.

"Nemulțumirea noastră pornește de la prețul care ni s-a acordat pentru terenurile expropriate. Noi îl considerăm o bătaie de joc la adresa tuturor oamenilor care dețin astfel de terenuri. Primim 1,2 lei pe metrul pătrat, adică 0,3 cenți. Este cel mai mic din România. Nu cerem altceva decât să ni se respecte dreptul nostru la proprietate. Pentru o bucățică de teren pe care a primit-o în anul 1921, bunicul meu și-a sacrificat șapte ani din viață în război și în lagărele rusești. Eu cred că se răscolește în pământ când vede ceea se întâmplă acum", a declarat Călin Părău, unul dintre protestatari.

El a menționat că 260 de proprietari de terenuri expropriate, care domiciliază în satele cuprinse între localitățile Margina și Șoimuș, de-a lungul lotului 4 al autostrăzii Lugoj-Deva, au dat în judecată fosta Companie Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale, solicitând recalcularea despăgubirilor. Procesul se află pe rolul instanțelor din județul Hunedoara de cinci ani, dosarul inițial fiind disjuns ulterior în 14 cauze.

Protestatarii au anunțat că vor depune memorii la primăriile din localitățile de unde provin și la Prefectura Hunedoara în care vor solicita sprijinul autorităților pentru rezolvarea problemelor cu care se confruntă.

Acțiunea sătenilor s-a desfășurat fără incidente.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Derută șobolănească la Antena 3! Bunicul Luizei l-a făcut muci în direct pe Nicolicea! R.Dumitrescu mai că făc…

2 CULISE / De ce tace Iordache? Păi șeful de la Permise e omul lui. Dar și nașul avocatei lui Dincă! Cumpănașule, …

3 Urmează ultima etapă / ELIMINAREA PĂPUȘARILOR care-au condus România din umbră! Anunțul făcut de un cunoscut ju…

4 Ce capcană ar pregăti PĂPUȘARII României! Iar mergem degeaba la vot?

5 Mafia PSD / Fostul șef al Poliției Caracal urma să fie reținut într-un dosar de cămătărie instrumentat de DIICOT…

recomandări

Te ia DNA: Stoica Alexandru

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Noi sloganuri fake amuzante