Hunedoara: Tânărul cercetat pentru furtul banilor de la Castelul Corvinilor rămâne în arest la domiciliu

Hunedoara: Tânărul cercetat pentru furtul banilor de la Castelul Corvinilor rămâne în arest la domiciliu

Tânărul anchetat de procurori pentru că ar fi furat 170.000 de lei din casieria Castelului Corvinilor din Hunedoara va fi cercetat, în continuare, în stare de arest la domiciliu, potrivit unei hotărâri ce a fost luată luni de magistrații Tribunalul Hunedoara.

Instanța a admis contestația depusă de bărbat la decizia Judecătoriei Hunedoara, prin care acesta a fost arestat preventiv, și a stabilit ca suspectul să fie anchetat în stare de arest la domiciliu, pentru următoarele 30 de zile.

"Instanța a admis contestația depusă și, în rejudecare, a dispus instituirea arestului la domiciliu pentru 30 de zile, începând cu data de 29 mai", a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Tribunalului Hunedoara, Ildiko Glăman.

Bărbatul are 30 de ani, este din Hunedoara și este cunoscut cu antecedente penale, fiind anchetat pentru furturi în străinătate.

El este suspectat acum de polițiști că ar fi furat încasările din vânzarea biletelor de intrare de la Castelul Corvinilor, în noaptea de 1 spre 2 mai , paguba fiind evaluată la peste 170.000 de lei.

La câteva zile de la anunțarea furtului, tânărul a fost reținut de polițiști în secția de Ortopedie a Spitalului Municipal din Hunedoara, unde se internase din cauza unei fracturi la gleznă. Ulterior, suspectul a fost trimis în arest preventiv.

Poliția a fost sesizată de furtul sumei de bani de către un agent de pază, care a observat că geamul de la intrarea în casierie era spart și că persoane necunoscute pătrunseseră în casa de bilete.

După acest incident, conducerea Primăriei Hunedoara, de care aparține Castelul Corvinilor, a montat gratii din metal la ușa casieriei.

Prejudiciul creat în urma furtului nu a fost încă recuperat, la domiciliul suspectului fiind găsiți doar 1.800 de lei.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”