Hunedoara: Un student a fost mușcat de o viperă în Masivul Retezat

Hunedoara: Un student a fost mușcat de o viperă în Masivul Retezat

Un student în vârstă de 27 de ani, care desfășura activități de cercetare în Rezervația Științifică Gemenele, din Masivul Retezat, a fost mușcat de o viperă, tânărul fiind salvat în cursul nopții trecute după ce i-a fost administrat ser antiviperin și a fost transportat la Spitalul Județean de Urgență Deva, a informat marți Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Hunedoara.

Incidentul a fost anunțat luni seara, în jurul orei 21,00, pe numărul de urgență 112, o echipă formată din cinci salvamontiști reușind să ajungă în locul în care se afla studentul după circa trei ore de mers pe jos, din cauza reliefului accidentat.

"La fața locului s-a deplasat un echipaj din cadrul Serviciul Județean Salvamont Hunedoara format din cinci salvatori montani. De asemenea, la fața locului a fost direcționat și un echipaj SMURD — Terapie Intensivă Mobilă", se arată într-un comunicat al ISU Hunedoara, remis AGERPRES.

La momentul sosirii echipajelor la fața locului, victima era conștientă și prezenta mușcături la nivelul gleznei.

După acordarea primului ajutor, salvamontiștii l-au transportat pe tânăr cu o targă specială până în locul în care a putut fi predat echipajului SMURD. Aici victima a primit ser antiviperin, a fost stabilizată hemodinamic și transportată la Spitalul Județean de Urgență Deva.

"Recomandăm pe această cale persoanelor care desfășoară activități în zonele montane să acorde maximă atenție regulilor specifice de protecție, cu atât mai mult cu cât în aceste zone accesul este dificil, iar salvatorii ajung de cele mai multe ori cu dificultate și după o perioadă mai mare de timp", se mai arată în comunicatul ISU Hunedoara.

Tânărul este cea de-a doua persoană mușcată de o viperă la munte, în ultimele zile, după ce o cioban de 65 de ani, care se afla cu turma de oi în zona Retezatului Mic-Soarbele, a suferit un incident similar pe 7 iulie. Pentru salvarea bărbatului a fost necesară intervenția unui elicopter SMURD.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...