Iaşi: Anchetă a DSP după ce un copil a murit la Spitalul Municipal Paşcani

Iaşi: Anchetă a DSP după ce un copil a murit la Spitalul Municipal Paşcani

Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi au demarat o anchetă după ce în mass media locală a apărut informaţia potrivit căruia un copil în vârstă de 7 ani ar fi murit la Spitalul Municipal Paşcani, după ce iniţial a fost diagnosticat cu varicelă.

Directorul Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi, Liviu Stafie, a afirmat că a trimis o echipă de epidemiologi şi una de inspectori pentru a vedea situaţia de fapt.

"Echipa de epidemiologi a fost trimisă la liceu pentru a vedea măsurile de profilaxie care s-au luat cu privire la cazul de varicelă, precum şi la Spitalul Paşcani pentru a vedea serviciile care au fost furnizate copilului", a declarat Liviu Stafie, directorul DSP Iaşi.

El a spus că se aşteaptă analizele de laborator pentru a afla cauzele decesului, trupul neînsufleţit al copilului fiind dus la Institutul de Medicină Legală pentru efectuarea necropsiei.

Măsurile au fost luate după ce în mass media locală a fost publicată informaţia potrivit căreia un băiat de 7 ani din oraşul Paşcani a murit în spital după ce i s-a făcut rău la trei zile după ce i s-a administrat tratament pentru varicelă. Familia recunoaşte că băiatul a fost transportat la spital în stare gravă, dar spune că a fost dus cu întârziere de cei de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă.

Tatăl copilului, Adrian Popoaia, a spus că la începutul săptămânii trecute medicul de familie l-a diagnosticat pe fiul său cu varicelă, iar după trei zile de tratament, miercuri, a început să se simtă rău. Pentru că starea sănătăţii copilului s-a înrăutăţit brusc, a chemat ambulanţa, care a venit cu întârziere.

Potrivit tatălui, copilul a fost dus în Secţia de Pediatrie, fără a fi tratat în compartimentul de primiri urgenţe.

Serviciul Judeţean de Ambulanţă Iaşi a demarat o anchetă, ulterior precizând că "apelul a fost primit la ora 14,11, echipajul a plecat la ora 14,13 şi a ajuns la locul solicitării la ora 14,16".

"Echipajul medical a aplicat pacientului măsurile medicale specifice de urgenţă până la predarea acestuia la secţia de pediatrie a Spitalului Municipal Paşcani", se precizează într-o informare a Serviciului Judeţean de Ambulanţă Iaşi.

Conform documentului, ulterior SAJ a fost solicitat de medicul de gardă de la Spitalul Municipal Paşcani pentru transferul copilului la Iaşi.

"La ora 16.11, medicul pediatru de gardă de la Spitalul Municipal Paşcani solicită echipaj medical de urgenţă cu medic pentru copilul în cauză spre a fi transportat la Spitalul Sfânta Maria, cu diagnosticul de stop cardio-respirator resuscitat. S-a dirijat (prin staţia radio) echipajul medical de urgenţă cu medic al substaţiei Paşcani la ora 16,12. Menţionăm că echipajul respectiv se deplasa spre sediu după efectuarea unui transfer la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi şi se afla la momentul apelului în localitatea Sârca. Echipajul medical de urgenţă cu medic de la substaţia Târgu Frumos se afla, de asemenea, în misiune. La ora 16,25 s-a revenit cu apel telefonic din secţia de pediatrie a Spitalului Municipal Paşcani, anunţându-se anularea solicitării", se menţionează în informarea SAJ Iaşi.

Reprezentanţii Spitalului Municipal Paşcani nu au putut fi contactaţi. AGERPRES/(A, autor: Daniela Malache, editor: Mihai Simionescu, editor online: Anda Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /