ÎCCJ înlătură obligația lui Radu Mazăre de a nu părăsi România

Fostul primar al municipiului Constanța Radu Mazăre, trimis în judecată pentru mai multe fapte de corupție, va putea părăsi țara fără încuviințarea prealabilă a instanței. Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) a admis, miercuri, contestația formulată de acesta împotriva unei decizii date în dosarul în care a fost trimis în judecată în decembrie 2015, prin care i-a fost respinsă cererea de modificare a controlului judiciar.

Potrivit deciziei instanței supreme, magistrații au admis contestația formulată de Mazăre și au dispus înlăturarea obligației de a nu depăși limita teritorială a României.

Decizia este definitivă.

Fostul primar al municipiului Constanța Radu Mazăre a fost trimis în judecată de DNA în decembrie 2015, sub control judiciar, pentru săvârșirea infracțiunilor de luare de mită (3 infracțiuni), abuz în serviciu dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, conflict de interese în formă continuată (12 acte materiale).

În același dosar, au fost trimiși în judecată deputatul Eduard Martin, acționar la compania Polaris M Holding SRL, acuzat de dare de mită și complicitate la abuz în serviciu, precum și omul de afaceri Gabriel Strutinsky, pentru săvârșirea a trei infracțiuni de complicitate la luare de mită.

De asemenea, au fost deferiți justiției Gabriel Marius Stan (viceprimar al Constanței) și mai mulți funcționari din Primăria Constanța — Tudorița Tolea, Doru Aurelian Harpalete, Alina Pavel, Ghiulnihal Mutalâp și Sorina Laura Oprea, acuzați de săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

În plus, compania Polaris M Holding SRL este acuzată de complicitate la abuz în serviciu.

AGERPRES

 

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Mare grijă, urmează cele mai dure zile! Pericolul ca România să se transforme într-un focar uriaș n-a trecut!

2 VIDEO Foarte util / Medic din prima linie în lupta cu COVID-19 despre „mitul tratamentelor minune” și fake-urile…

3 BREAKING Sorina Pintea a revenit asupra demisiei de la șefia Spitalului Județean din Baia Mare și a fost repus…

4 Vela, imbecilule, dă-ți demisia! Îi obligi pe români să stea în casă și le dai amenzi, dar nu vezi ce se întâm…

5 Aici trebuia dat cu tunul, în adevăratul buboi! Termitele bugetare despre care nu vorbește nimeni

recomandări

Te ia DNA: Marilena Bogheanu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Faceți cunoștință cu Grumpy cat japoneză, care e chiar mai grumpy decât originala