ÎCCJ înlătură obligația lui Radu Mazăre de a nu părăsi România

ÎCCJ înlătură obligația lui Radu Mazăre de a nu părăsi România

Fostul primar al municipiului Constanța Radu Mazăre, trimis în judecată pentru mai multe fapte de corupție, va putea părăsi țara fără încuviințarea prealabilă a instanței. Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) a admis, miercuri, contestația formulată de acesta împotriva unei decizii date în dosarul în care a fost trimis în judecată în decembrie 2015, prin care i-a fost respinsă cererea de modificare a controlului judiciar.

Potrivit deciziei instanței supreme, magistrații au admis contestația formulată de Mazăre și au dispus înlăturarea obligației de a nu depăși limita teritorială a României.

Decizia este definitivă.

Fostul primar al municipiului Constanța Radu Mazăre a fost trimis în judecată de DNA în decembrie 2015, sub control judiciar, pentru săvârșirea infracțiunilor de luare de mită (3 infracțiuni), abuz în serviciu dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, conflict de interese în formă continuată (12 acte materiale).

În același dosar, au fost trimiși în judecată deputatul Eduard Martin, acționar la compania Polaris M Holding SRL, acuzat de dare de mită și complicitate la abuz în serviciu, precum și omul de afaceri Gabriel Strutinsky, pentru săvârșirea a trei infracțiuni de complicitate la luare de mită.

De asemenea, au fost deferiți justiției Gabriel Marius Stan (viceprimar al Constanței) și mai mulți funcționari din Primăria Constanța — Tudorița Tolea, Doru Aurelian Harpalete, Alina Pavel, Ghiulnihal Mutalâp și Sorina Laura Oprea, acuzați de săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

În plus, compania Polaris M Holding SRL este acuzată de complicitate la abuz în serviciu.

AGERPRES

 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Guvernul pune piciorul în prag și vine cu proiecte pentru eliminarea haosului produs de ANRE / Până la ce dată v…

2 BREAKING Comisia Europeană refuză toate propunerile din Inițiativa cetățenească (Minority SafePack) privind mi…

3 DOCUMENT ANRE încearcă să dreagă busuiocul după ce Guvernul a anunțat că intervine în scandalul liberalizării …

4 Prima bombă în PSD! Dan Voiculescu și-a pus cârpele să demisioneze din partid și își face „grupare parlamentar…

5 O decizie corectă! Drulă, ministrul Transporturilor, nu mai vrea drumuri modernizate care să treacă prin sate,…