ÎCCJ păstrează interceptările în dosarul fostului ministru Cristian David

ÎCCJ păstrează interceptările în dosarul fostului ministru Cristian David

Înalta Curte de Casație și Justiție a decis să păstreze ca probe interceptările realizate cu ajutorul SRI în dosarul în care fostul ministru de Interne Cristian David este judecat pentru luare de mită. "Respinge, ca inadmisibilă, cererea formulată de inculpatul David Cristian de înlăturare a tuturor probelor, mijloacelor de probă, înregistrărilor ambientale și interceptărilor telefonice care au fost obținute cu participarea altor organe decât cele enumerate la art. 55 Cod procedură penală", se arată în decizia instanței.

Acesta este cel de-al doilea dosar în care instanța supremă păstrează ca probe interceptările realizate cu ajutorul SRI.

Cristian David a fost trimis în judecată de DNA în iulie 2015, alături de Gheorghe Doliu, Valeriu Roger Nițescu, fostul șef de cabinet al lui David, și Marian Cristinel Bîgiu, prefect al județului Buzău la data comiterii faptei.

Potrivit DNA, în calitate de ministru al Internelor și Reformei Administrative, în cursul anului 2007, prin intermediul lui Valeriu Roger Nițescu, Cristian David a pretins, iar în luna februarie 2008 a primit, suma de 500.000 de euro de la un denunțător, beneficiar al unor drepturi litigioase.

Denunțătorul este Adrian Mladin, care a fost mandatat de Viorica Știrbulescu să îndeplinească formalitățile necesare în vederea revendicării unei suprafețe de teren de 15 hectare situată în orașul Buzău.

Procurorii susțin că suma de bani a fost pretinsă și primită de Cristian David pentru a-și exercita atribuțiile de îndrumare și coordonare a activității prefecților într-o modalitate care să asigure emiterea titlului de proprietate asupra terenului de 15 ha aflat în intravilanul municipiului Buzău de către Comisia județeană pentru stabilirea dreptului de proprietate.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ „Chiar o să-mi pun gâtul la bătaie” / Fostul șef MI6 susține că Putin va pierde puterea în foarte scurt timp

2 VIDEO Lovitură de manual! / Tanc rusesc lovit fatal chiar dacă-și activase sistemul de ascundere

3 Nu arată rău nici ea! / Reacția englezoaicei părăsite pentru o ucraineancă refugiată

4 Interesante amănunte...

5 Imagini care dau fiori soldaților ruși