IGPF: 21 de irakieni opriți la frontiera verde, din drumul ilegal spre Spațiul Schengen

IGPF: 21 de irakieni opriți la frontiera verde, din drumul ilegal spre Spațiul Schengen

Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorul Poliției de Frontieră Vărșand au depistat în urma unei acțiuni pentru combaterea migrației ilegale, 21 persoane din Irak, care au încercat să iasă ilegal din țară, cu scopul de a ajunge într-un stat din Spațiul Schengen.

Sursa foto: (c) www.politiadefrontiera.ro

"În data de 30.06.2017, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Vărșand au desfășurat o acțiune pe linia combaterii migrației ilegale în zona de competență. Astfel, în jurul orei 20:00, au observat, pe direcția localității de frontieră Pilu, județul Arad, 21 persoane care se îndreptau spre teritoriul statului vecin, pe jos, printr-un lan de porumb. Polițiștii de frontieră au intervenit cu operativitate, iar grupul format din 12 bărbați, 3 femei și 6 minori a fost oprit în apropierea graniței și condus la sediul sectorului pentru cercetări. Din primele verificări efectuate polițiștii de frontieră au stabilit că cei în cauză sunt cetățeni din Irak, 15 adulți, cu vârste cuprinse între 24 și 42 de ani, și șase minori, cu vârste între 2 ani și 16 de ani", se arată într-un comunicat de presă al IGPF transmis, sâmbătă, AGERPRES.

O parte dintre persoane sunt solicitanți de azil în țara noastră și au declarat ca intenționau să treacă fraudulos frontiera din România în Ungaria, pentru a ajunge într-un stat din Spațiul Schengen.

Cei în cauză au mai relatat în cadrul primelor cercetări că au călătorit până în localitatea Pilu cu mai multe taxiuri, iar de aici și-au continuat călătoria pe jos peste câmp până în momentul reținerii.

Polițiștii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanelor în cauză și au întocmit actele de urmărire penală pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Mare lovitură pentru Kremlin. Kârgâzstan și Kazahstan adoptă alfabetul latin, renunță la cel chirilic: „Russkiy Mir se destramă”

2 Moarte stupidă pentru un fotomodel, în camera de hotel. Tânăra a confundat ușa de la toaletă

3 VIDEO ​George Simion, săltat de mascați, la 3 dimineața din Piața Victoriei, după un scandal de aproape o oră / Liderul AUR ar fi condus cu permisul s…

4 SUA răspund Rusiei cu USS Gerald R. Ford - cel mai modern și scump portavion construit vreodată. Nava, pregătită de prima misiune

5 VIDEO Soldații Rusiei se răscoală. Ce-a pățit un ofițer de top care i-a amenințat pe noii recruți: ”Sunteți toți carne de tun!”