IGPR: 10 persoane din Bacău reținute pentru contrabandă cu arme și braconaj

IGPR: 10 persoane din Bacău reținute pentru contrabandă cu arme și braconaj

Polițiștii din Bacău au reținut zece persoane bănuite de săvârșirea infracțiunilor de contrabandă calificată cu arme, nerespectarea regimului armelor și munițiilor și braconaj cinegetic, după ce au efectuat 66 de percheziții domiciliare în comunele Bogdănești, Oituz și Cașin.

Potrivit unui comunicat transmis vineri AGERPRES de către IGPR, polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bacău, cu sprijinul polițiștilor Direcției Operațiuni Speciale — IGPR, au efectuat, joi, 66 de percheziții domiciliare, pe raza comunelor Bogdănești, Oituz și Cașin, la locuințele și stânele unor persoane bănuite de săvârșirea infracțiunilor de contrabandă calificată cu arme, nerespectarea regimului armelor și munițiilor și braconaj cinegetic.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

Activitatea s-a desfășurat în cadrul unui dosar penal instrumentat de polițiștii Serviciului Arme, Explozivi, Substanțe Periculoase Bacău, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bacău.

Potrivit comunicatului menționat, din investigații au rezultat indicii că persoanele în cauză ar fi deținut ilegal arme și muniții care ar fi fost folosite la săvârșirea infracțiunilor de braconaj cinegetic. Carnea, pieile și trofeele ar fi fost în cele mai multe cazuri împărțite între cei în cauză, iar uneori comercializate către terțe persoane.

În urma efectuării perchezițiilor domiciliare au fost identificate, ca deținute ilegal, și indisponibilizate în vederea confiscării: o armă de vânătoare cu glonț calibru 30-06, două arme de vânătoare cu alice calibru 12 și calibru 16, o armă de tir calibru 5,6, zece arme confecționate artizanal, cu alice de diferite calibre, două pistoale neletale supuse autorizării, 324 de bucăți cartușe de diferite calibre, două capcane metalice, 14 trofee de vânat, 800 de grame de pulbere, 85 de tuburi de cartușe de diferite calibre, 12 bucăți de produse pirotehnice, două lunete, un dispozitiv de vedere pe timp de noapte, 29 de kilograme de carne de vânat, un corp de grenadă și trei bucăți de proiectile de diferite calibre din perioada ultimului război mondial și o plasă monofilament, precizează sursa citată.

În cauză s-a dispus reținerea pentru 24 de ore a zece persoane, urmând să fie prezentate Tribunalului Bacău cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile, se mai arată în comunicatul IGPR.

AGERPRES / (AS — editor: Marius Frățilă, editor online: Gabriela Badea)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Foarte interesante amănunte! Și lumea crede că rușii sunt blocați total....

2 VIDEO O „dronuță” kamikaze rusească ia la ţintă obuzierele americane ale ucrainenilor

3 O poză care a generat peste 1000 de comentarii

4 VIDEO Ce mahăr din mafia imobiliară o proteja? / Acesta este funcționarul din Primăria Capitalei care a fugit cu acte de la Urbanism

5 Ce scrie fata lui Putin în online despre războiul din Ucraina când crede că lumea nu știe cine e