IGPR: 34.328 de persoane în carantină sau izolare, verificate; trei infracţiuni privind zădărnicirea combaterii bolilor

IGPR: 34.328 de persoane în carantină sau izolare, verificate; trei infracţiuni privind zădărnicirea combaterii bolilor

Un număr de 34.328 de persoane faţă de care s-a dispus izolarea sau carantina au fost verificate de poliţişti, sâmbătă, fiind constatate trei infracţiuni privind zădărnicirea combaterii bolilor, informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR) transmis duminică.

Potrivit sursei citate, sâmbătă, în urma verificărilor în teren, au fost depistate 4.144 persoane care nu au respectat măsura privind restricţionarea circulaţiei, fiind sancţionate conform prevederilor legale. Tot sâmbătă, poliţiştii au preluat 474 de autovehicule, cu 1.553 de persoane, din zonele de frontieră.

Peste 11.500 de poliţişti, sprijiniţi de poliţişti locali, jandarmi şi militari ai MApN au acţionat pentru fluidizarea circulaţiei, identificarea persoanelor în cadrul anchetelor epidemiologice şi verificarea respectării interdicţiilor şi restricţiilor stabilite prin ordonanţele militare.

Pe lângă misiunile specifice stării de urgenţă, poliţiştii au realizat, sâmbătă, 2.759 de intervenţii la evenimente, dintre care 2.302 au fost sesizate de cetăţeni prin 112, fiind organizate 266 de acţiuni.

IGPR informează că 139 de persoane au fost surprinse în flagrant delict în timp ce comiteau infracţiuni sau imediat după aceea, fiind depistate şi două persoane urmărite.

În trafic, poliţiştii au constatat 73 de infracţiuni rutiere, fiind reţinute 390 de permise de conducere şi retrase 133 de certificate de înmatriculare. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...