IGPR: 6 percheziții într-o cauză de evaziune și rambursări ilegale de TVA; prejudiciu - peste 5 milioane de lei

Polițiștii efectuează marți șase percheziții într-o cauză în care se fac cercetări pentru evaziune fiscală și efectuarea de rambursări ilegală de TVA, prin care s-ar fi cauzat un prejudiciu bugetului de stat de peste 5.000.000 de lei.

"La data de 23 mai, polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice din cadrul IGPR, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București, efectuează 6 percheziții domiciliare pe raza municipiului București și a județului Ilfov", informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR) transmis AGERPRES.

Din cercetări a reieșit faptul că, în perioada ianuarie 2008 — decembrie 2013, administratorul unei societăți comerciale ar fi înregistrat în contabilitate achiziții fictive de servicii, în valoare de peste 24.000.000 de lei. Astfel, ar fi fost cauzat bugetului de stat un prejudiciu de peste 5.100.000 de lei, reprezentând impozit pe profit datorat și TVA dedus ilegal.

"De asemenea, prin intermediul unei alte societăți controlate de cel în cauză, s-ar fi solicitat rambursarea a peste 850.000 de lei, cu titlu de TVA, în baza unei operațiuni comerciale fictive", se arată în comunicat.

Activitățile se desfășoară la locuințele unor persoane și la sediile sociale, respectiv la punctele de lucru ale unor societăți comerciale față de care se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de evaziune fiscală și tentativă la efectuarea de rambursări ilegale de TVA.

La activități participă și criminaliști și luptători ai Serviciului pentru Intervenții și Acțiuni Speciale din cadrul IGPR.

Cercetările sunt continuate în cauză pentru documentarea întregii activități infracționale.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Schimbare de trend în sondajele din București! Scade brusc procentul indecișilor!

2 Autostrada Sibiu-Pitești: A fost scos la licitație primul tronson peste Carpați. Pe secțiunea Cornetu -Tigveni…

3 Cum se stă. Ultimele cifre și calcule din taberele principalelelor partide

4 „Era împreună cu Mihaela Rădulescu la sediul PD. A dat-o Berceanu afară din curte” / Prima amintire a lui Băsesc…

5 Document-BOMBĂ! Avocatul general al CJUE arată că înființarea Secției Speciale PSD încalcă legislația UE!