IGPR: Percheziţii în patru judeţe într-un dosar de spălare a banilor; prejudiciul - circa 1,5 milioane euro

IGPR: Percheziţii în patru judeţe într-un dosar de spălare a banilor; prejudiciul - circa 1,5 milioane euro

Poliţiştii braşoveni efectuează joi percheziţii în patru judeţe într-un dosar de spălare a banilor, prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională fiind estimat la aproximativ 1,5 milioane de euro.

Potrivit unui comunicat al IGPR, 12 percheziţii au loc în judeţele Arad, Bistriţa-Năsăud, Cluj şi Prahova la sediile mai multor societăţi comerciale, respectiv la domiciliile reprezentanţilor legali ai acestora.

"În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de spălare a banilor, prin crearea unor multiple circuite fictive cu sume de bani, provenind aparent din operaţiuni cu caracter transnaţional şi investiţii de echipamente şi mijloace fixe, cu intenţia de a le transfera în contul unor societăţi controlate, din afara ţării. Prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională este de aproximativ 1.500.000 de euro", arată sursa citată.

La acţiune participă şi poliţişti de la inspectoratele judeţene Arad, Bistriţa-Năsăud, Cluj şi Prahova.

La finalizarea percheziţiilor, zece persoane vor fi duse la sediul IPJ Braşov pentru audieri. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Dăncilă îl îngroapă definitiv pe Geoană, care a mințit cu nesimțire despre cum a ajuns el la NATO!

2 VIDEO Imagini spectaculoase de pe frontul din Ucraina, cu un atac rar de manual la nivel de batalion, al rușilor, oprit de ucraineni

3 Polițistul local Bucur Cezar Mihail s-a declarat femeie

4 VIDEO Lovitură cruntă încasată de Rusia în Crimeea! / Canal neoficial al aviației ruse: „Exact așa cum am spus că va fi. Veșnica pomenire…”

5 Un articol care dă fiori despre Siria, țara care a ajuns să supraviețuiască economic din fabricarea unui drog...