IGPR: Peste 1.000 de colete prin care se trimitea tutun de contrabandă, verificate de poliţişti

IGPR: Peste 1.000 de colete prin care se trimitea tutun de contrabandă, verificate de poliţişti

Poliţiştii de la transporturi efectuează 1.050 de percheziţii la colete trimise prin corespondenţă, acestea vizând traficul cu tutun prelucrat şi eludarea plăţii accizei la bugetul de stat.

Potrivit Poliţiei Române, acţiunile au debutat în urmă cu două zile şi au avut la bază o documentare informativă "minuţioasă", reuşindu-se confiscarea a 1.600 kilograme de tutun prelucrat, supus accizării.

Prejudiciul adus bugetului de stat se ridică la aproximativ 140.000 de euro.

De asemenea, în urma percheziţiilor efectuate, au mai fost identificate tuburi şi filtre pentru ţigarete, dar şi o maşină de fabricat ţigarete.

"Dacă toate acestea ar fi ajuns la destinatari, s-ar fi putut confecţiona aproape 2.000.000 de ţigarete contrafăcute (estimativ, aproape două TIR-uri) care ar fi ajuns pe piaţa neagră din România, putând afecta, totodată, sănătatea consumatorilor", informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR) transmis miercuri AGERPRES.

Activităţile au fost realizate sub coordonarea Direcţiei Transporturi din cadrul IGPR, de către poliţişti ai Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Bucureşti, în cadrul unui dosar penal în care se efectuează cercetări, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 6 Bucureşti, pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă.

Acţiunile poliţiştilor au beneficiat de sprijinul Poştei Române şi al Direcţiei Regionale Vamale Bucureşti. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

3 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

4 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

5 VIDEO Unde o fi plecat așa intempestiv Nicușor Dan?