IGPR: Produse toxice, cu potenţial letal, descoperite în urma a trei percheziţii în judeţul Călăraşi

IGPR: Produse toxice, cu potenţial letal, descoperite în urma a trei percheziţii în judeţul Călăraşi

Poliţiştii au descoperit şi ridicat mai multe produse toxice, cu potenţial letal, în urma a trei percheziţii efectuate în judeţul Călăraşi.

"La data de 5 noiembrie, poliţiştii Direcţiei Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase - IGPR şi ai Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase - IPJ Călăraşi, cu sprijinul specialiştilor criminalişti din cadrul Institutului Naţional de Criminalistică şi cu suportul serviciilor pentru acţiuni speciale Giurgiu, Constanţa şi Prahova, au pus în aplicare, în judeţul Călăraşi, trei mandate de percheziţie domiciliară", informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR) transmis vineri AGERPRES.

Activităţile au vizat locuinţa, sediul şi punctul de lucru al unei societăţi ce aparţin unei persoane bănuite de trafic şi utilizare de substanţe toxice - cu potenţial letal.

La percheziţii, au fost descoperiţi şi indisponibilizaţi, în vederea continuării cercetărilor, 20 de litri de produse toxice, lichide, etichetate cu pictograma de pericol "craniu cu două oase încrucişate", o armă lungă neletală, prevăzută cu lunetă, 550 de litri şi 5 kilograme de produse şi substanţe periculoase, cu termenul de valabilitate expirat, pentru care administratorul societăţii nu a luat măsura eliminării în condiţii de siguranţă.

"Poliţiştii efectuează cercetări pentru trafic de produse sau substanţe toxice şi neluarea măsurilor de eliminare totală a substanţelor şi preparatelor periculoase care au devenit deşeuri", arată sursa citată.

Totodată, a fost luată măsura anulării drepturilor de deţinere, port şi folosire a armelor şi muniţiilor faţă de persoana în cauză, deoarece, în urma verificărilor efectuate, s-a constatat că acesta, deşi deţinea legal arme letale şi neletale, condiţiile de păstrare a muniţiilor nu respectau normativele legale. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”