IGSU: 42 de medici şi asistenţi din MApN şi MS vor completa echipele medicale din Republica Moldova

IGSU: 42 de medici şi asistenţi din MApN şi MS vor completa echipele medicale din Republica Moldova

O echipă formată din 42 de medici şi asistenţi medicali din cadrul Ministerului Apărării Naţionale şi Ministerului Sănătăţii va pleca în Republica Moldova pentru a completa echipele medicale din ţara vecină în lupta împotriva COVID-19.



"Deplasarea acesteia către localităţile Chişinău, Cahul şi Bălţi va fi realizată cu mijloace de transport ale Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) din cadrul Ministerului Afacerilor Interne şi Comandamentului Logistic Întrunit din cadrul Ministerului Apărării Naţionale", informează un comunicat al IGSU transmis, joi, AGERPRES.

Echipa de medici şi asistenţi medicali cu specializări în Anestezie şi Terapie Intensivă, Pneumologie, Medicină de Urgenţă şi Medicină Internă va desfăşura activităţi de acordare a asistenţei medicale şi îngrijire a pacienţilor diagnosticaţi cu COVID-19, precum şi misiuni de instruire a personalului medical din unităţile sanitare din Bălţi, Chişinău şi Cahul pentru o perioadă de 15 zile.

Echipamentele de protecţie pentru echipa medicală vor fi asigurate de IGSU pe întreaga durată a misiunii, acestea constând în combinezoane, măşti, mănuşi şi viziere. Totodată, legătura cu autorităţile responsabile din Republica Moldova şi asigurarea logistică vor fi realizate doi ofiţeri din cadrul IGSU.

De asemenea, pentru buna desfăşurare a activităţilor, Ministerul Apărării Naţionale contribuie cu 10 sisteme de izolare şi transport al personalului contaminat cu agenţi biologici, echipamente care vor fi donate, la finalul misiunii, Republicii Moldova.

"La plecarea în misiune, echipa medicală va fi întâmpinată la Iaşi de premierul României, Ludovic Orban, ministrul Apărării Naţionale, Nicolae-Ionel Ciucă, ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, şi şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, dr. Raed Arafat", arată sursa citată.

Acţiunea face parte din ansamblul măsurilor de sprijin întreprinse de Statul Român în cadrul Parteneriatului Strategic pentru integrarea europeană a Republicii Moldova. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”