IGSU: 769 de persoane, asistate medical la punctele de prim ajutor instalate pe litoral

IGSU: 769 de persoane, asistate medical la punctele de prim ajutor instalate pe litoral

769 de persoane, aflate în dificultate, au fost asistate medical în prima lună de la operaţionalizarea punctelor de prim ajutor pe litoral, informează IGSU.

"Peste 300 de pompieri sunt la datorie, zilnic, în staţiunile de pe litoral, pentru ca românii să aibă o vacanţă fără evenimente care să le pună viaţa în pericol. Tehnica specifică de intervenţie (ambarcaţiuni, ambulanţe SMURD, autospeciale de stingere a incendiilor, şenilate) a susţinut misiunile orientate spre siguranţa celor care au ales să-şi petreacă timpul liber pe litoral", informează un comunicat al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) transmis marţi AGERPRES.

Cele mai multe cazuri au fost înregistrate pe plajă, în staţiunea Eforie Nord, unde au fost asistate medical 118 persoane, urmată de Costineşti - 103 persoane, Jupiter - 63 persoane, Mamaia - 49 persoane, Vama Veche - 43 persoane şi Corbu - 13 cazuri.

Echipajele de pe ambulanţele SMURD care deservesc cele opt puncte de prim ajutor (în staţiunile Corbu, Mamaia Nord/Năvodari, Mamaia, Eforie Nord, Techirghiol, Costineşti, Jupiter şi Vama Veche) au asistat medical 388 de persoane, dintre care 313 au necesitat transportul la spital.

De la începutul anului până în prezent, 21 persoane au fost salvate de la înec din mare şi 3 persoane din lacuri.

Totodată, pe raza întregului judeţ, în luna iulie, pompierii constănţeni au fost solicitaţi să acţioneze la 106 incendii, şapte solicitări asistenţă persoane descarcerate şi 82 alte intervenţii constând in 23 deblocări de uşi, şase asigurări măsuri PSI, precum şi 53 solicitări de asistenţă medicală la accidente rutiere.

În domeniul preventiv, în luna iulie, personalul specializat a participat la acţiuni de promovare a unor mesaje informativ-educative în rândul turiştilor, precum şi la activităţi de îndrumare, instruire şi control pe linia respectării măsurilor de apărare şi stingere a incendiilor.

"Inspectorii de prevenire au derulat 239 de controale la unităţi de turism şi agrement, în urma cărora au fost aplicate 315 amenzi, în cuantum de 795.500 lei", arată sursa citată.

Pe timpul controalelor privind securitatea la incendiu, efectivele inspectoratului au desfăşurat şi acţiuni de verificare a respectării măsurilor de protecţie sanitară, în vederea prevenirii şi limitării infectării cu virusul COVID-19 în zonele aglomerate din judeţul Constanţa. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro