IGSU: Peste 640 de persoane cu afecțiuni și 170 de femei însărcinate, evacuate din zonele afectate de ninsori

IGSU: Peste 640 de persoane cu afecțiuni și 170 de femei însărcinate, evacuate din zonele afectate de ninsori

Peste 640 de persoane cu afecțiuni medicale și 170 de femei însărcinate au fost evacuate preventiv din zonele afectate de ninsori și transportate la unitățile spitalicești pentru a primi îngrijiri medicale de specialitate.

"În condițiile ninsorilor viscolite din ultimele ore, peste 4.400 de pompieri cu peste 1.000 de utilaje și mijloace tehnice acționează pentru înlăturarea consecințelor fenomenelor meteorologice periculoase. În sprijinul acestora, încă 3.200 de salvatori sunt la datorie pentru gestionarea efectelor înregistrate în județele afectate de vremea rea", informează un comunicat al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență transmis vineri AGERPRES.

În zonele în care s-a instituit cod roșu, au fost dispuse, de îndată, măsuri preventive de restricționare temporară a traficului rutier pentru prevenirea eventualele blocaje care pot pune în pericol viața și sănătatea persoanelor.

"O situație specială s-a înregistrat pe autostrada A2, la km 77, în zona județului Călărași, unde o coloană formată din aproximativ 50 de autoturisme înaintează cu dificultate din cauza vizibilității reduse și a viscolului puternic. Coloana este deschisă de către un utilaj de deszăpezire, însă condițiile meteo nefavorabile îngreunează deplasarea. Până în acest moment, persoanele din autoturisme nu au semnalat probleme medicale sau de altă natură", se arată în comunicat.

Pompierii constănțeni au intervenit în sprijinul autorităților administrației publice locale pentru recuperarea celor peste 60 de persoane surprinse de viscol în autoturisme. La misiunile de salvare s-a intervenit cu sprijinul utilajelor Regiei Județene de Drumuri și Poduri și ale Direcției Regionale Drumuri și Poduri Constanța.

"La această oră, din cauza condițiilor meteo nefavorabile în continuă evoluție, mai multe localități din județele aflate sub incidența codurilor de vreme rea au rămas fără alimentare cu energie electrică. Echipe specializate sunt în teren pentru ca situația să fie remediată în cel mai scurt timp", precizează IGSU.

Totodată, de la inspectoratele pentru situații de urgență care nu sunt sub atenționări de vreme rea au fost suplimentate 18 autospeciale și șenilate care acționează în cele șapte județe aflate sub incidența avertizărilor meteorologice — Brăila, Buzău, Călărași, Giurgiu, Ialomița, Teleorman și Tulcea.

De asemenea, pentru optimizarea misiunilor de răspuns, la nivelul IGSU va fi dispusă măsura suplimentării mijloacelor de intervenție specifice cu autofreze care vor fi dislocate în zonele afectate.

"La nivelul IGSU a fost activată grupa operativă încă de la intrarea în vigoare a avertizărilor meteo, fiind monitorizată permanent situația din județele afectate de ninsori. Dacă situația din teren o va impune, pot fi suplimentate efectivele și mijloacele tehnice în zonele afectate, de la inspectoratele care nu se află sub avertizări", se mai arată în comunicat.

Administrația Națională de Meteorologie a emis un Cod roșu de viscol valabil pentru județele Buzău, Brăila, Ialomița, Constanța, Călărași și Tulcea, fiind vizate intensificări ale vântului, cu rafale de peste 85 km/h, zăpadă puternic viscolită și troienită, care conduc la vizibilitate redusă. Ulterior, acesta a fost prelungit pentru județele Buzău, Brăila și Vrancea, până la ora 16,00, respectiv pentru județele Constanța și Tulcea, până la ora 18,00.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Pupila” lui Ciolacu, 9 ani de închisoare după ce a încercat să ucidă cu maşina un poliţist pe motocicletă

2 Fosta soție a lui Reghe rupe tăcerea. „Laurențiu mă ruga să divorțez întrucât cealaltă este gravidă. Ca și acu…

3 Așa o fi?

4 Sociolog / „Săptămână care vine USR se va face țăndări și va trage și PNL după”

5 Idiotul ăsta ar trebui interzis în spitalele din România! / Mama anti vaccinistului Răzvan Constantinescu este „…