IGSU: Pompierii au acţionat, în ultimele 24 de ore, pentru evacuarea apei din 53 de case şi aproximativ 200 de curţi

IGSU: Pompierii au acţionat, în ultimele 24 de ore, pentru evacuarea apei din 53 de case şi aproximativ 200 de curţi

Pompierii au acţionat, în ultimele 24 de ore, în urma fenomenelor meteorologice, pentru evacuarea apei din 53 de case şi aproximativ 200 de curţi, a informat, luni, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă.

Potrivit unui comunicat al IGSU transmis AGERPRES, în ultimele 24 de ore, din cauza precipitaţiilor abundente, pompierii au acţionat pentru evacuarea apei din 53 de case, 194 curţi, 66 beciuri/subsoluri şi 3 străzi, aversele torenţiale producând inundaţii în 46 de localităţi din 22 judeţe.

Cele mai afectate judeţe de aversele torenţiale sunt Bihor, Neamţ, Suceava şi Vaslui.

Un eveniment deosebit a fost înregistrat în judeţul Vaslui, localitatea Rafila, unde 2 persoane au fost evacuate la rude după ce locuinţele le-au fost afectate de viitură.

Sursa citată precizează că situaţia s-a îmbunătăţit la nivelul judeţelor Caraş-Severin şi Timiş, cele 84 de persoane evacuate/autoevacuate săptămâna trecută din zone inundate (28 de persoane din localităţile Oţelu Roşu, Remetea-Pogănici, Ciuta, Zorlenţu Mare, Dezeşti - judeţul CS şi 56 de persoane din zona Lugoj şi localitatea Fârdea - judeţul TM) întorcându-se la domiciliu.

Totodată, având în vedere că până luni la ora 12.00 este în vigoare o avertizare hidrologică Cod roşu de inundaţii pe râul Timiş, în continuare în oraşul Lugoj sunt dislocate echipaje pregătite de intervenţie în caz de necesitate", se mai menţionează în comunicat.

Traficul rutier este restricţionat pe un drum naţional (DN 1R/CJ), două drumuri judeţene (DJ 182C/MM şi DJ 668A/HD) şi blocat pe un drum naţional (DN 15B/NT) şi trei drumuri judeţene (DJ 706A şi DJ 706B/HD, DJ 159/VS).

Pentru ca populaţia să adopte măsurile de autoprotecţie, în zonele vizate de atenţionările şi avertizările hidrometeorologice imediate au fost emise 12 mesaje prin sistemul RO-ALERT, la nivelul a 10 judeţe (BC, BV, CT, GL, NT, OT, TL, SV, VN şi VS).

La acest moment, arată IGSU, ca urmare a manifestării fenomenelor hidrometeorologice periculoase, sunt intervenţii în desfăşurare în 3 judeţe (BH, NT şi SV) atât pentru evacuarea apei din case, beciuri/subsoluri, curţi, cât şi pentru îndepărtarea aluviunilor de pe tronsoanele de drum afectate.

Evoluţia dinamicii din teren rămâne sub atenta monitorizare a Centrului Operaţional National din IGSU, iar la nevoie, vor fi dispuse măsurile imediate pentru optimizarea misiunilor de răspuns în sprijinul comunităţilor din zonele afectate. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?