IGSU: Vremea rea a creat probleme în 11 judeţe; nu au fost situaţii grave în ultimele 24 de ore

IGSU: Vremea rea a creat probleme în 11 judeţe; nu au fost situaţii grave în ultimele 24 de ore

Vremea rea a creat pagube în 11 judeţe, mai mulţi arbori fiind doborâţi de greutatea zăpezii sau de vântul puternic, autovehicule au derapat în afara carosabilului, s-au înregistrat blocaje sau restricţii rutiere pe anumite sectoare de drum, însă nu au fost victime sau alte situaţii grave care să pună în pericol comunităţile, a informat vineri Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU).

"În ultimele 24 de ore, s-au semnalat efecte în 11 judeţe - Caraş-Severin, Brăila, Buzău, Harghita, Ialomiţa, Iaşi, Prahova, Neamţ, Suceava, Vaslui şi Vrancea. Au fost deblocate 27 de autovehicule cu 93 de persoane şi degajaţi doi copaci. De asemenea, s-a acţionat pentru deszăpezirea drumului pentru şapte ambulanţe care au preluat persoane cu afecţiuni din zone afectate de zăpezi", a anunţat vineri IGSU printr-un comunicat de presă transmis AGERPRES.

Autorităţile locale mai desfăşurau, vineri dimineaţă, acţiuni de intervenţie în judeţele Buzău, Iaşi şi Vrancea pentru deblocarea autoturismelor şi îndepărtarea sulurilor de zăpadă formate pe carosabil.

În judeţul Iaşi, pompierii intervin pentru preluarea din localităţile Scheia şi Mironeasa a unui copil cu afecţiuni medicale şi a unei gravide aflate în travaliu. Salvatorii acţionează cu şenilata şi autospeciala pentru transport victime multiple, ambele vehicule având capacitate de trecere mărită prin zone înzăpezite.

Traficul rutier se desfăşoară în condiţii de iarnă, două drumuri naţionale sunt închise circulaţiei rutiere (DN 23B între localitatea Măicăneşti şi Ciorăşti şi DN 2N între localitatea Bogza - Dumbrava), iar pe alte două sunt impuse restricţii de tonaj de 3,5 t (DN 22 Râmnicu Sărat - Brăila şi DN 15D între Piatra Neamţ şi Roman).

"O situaţie deosebită s-a înregistrat în judeţul Harghita, pe DN 12C, în zona localităţii Lacu Roşu, unde un autocar cu 40 de persoane nu a mai putut înainta din cauza zăpezii de pe carosabil. Imediat, informaţiile din dispeceratul integrat ISU Harghita au fost transmise către autorităţile locale, iar două utilaje au acţionat pentru deblocarea drumului. După intervenţia drumarilor, autocarul a continuat deplasarea fără probleme", se arată în comunicat.

La nivel naţional, aproape 5.200 pompieri militari sunt pregătiţi să desfăşoare misiuni de salvare, în contextul vremii nefavorabile. Situaţia operativă din zonele afectate de ninsori este permanent monitorizată prin Centrul Operaţional Naţional, fiind posibilă suplimentarea forţelor de intervenţie cu resurse din judeţele în care nu sunt înregistrate situaţii de urgenţă de amploare, precizează IGSU. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria