Ile (FIHR): Un calendar privind redeschiderea turismului din România ar putea fi definitivat luni

Ile (FIHR): Un calendar privind redeschiderea turismului din România ar putea fi definitivat luni

Un calendar pentru redeschiderea turismului şi o serie de proceduri ce trebuie respectate de toată industria ar putea fi stabilite luni, a declarat, joi, într-o conferinţă de specialitate, Călin Ile, preşedintele Federaţiei Industriei Hoteliere din România (FIHR).

"De ce nu există un calendar (de deschidere a hotelurilor, n.r.)? Trebuie asumare. Noi am trecut în extreme: un curent care se află prea mult în zona de frică şi în care nu se ia nicio decizie, iar celălalt curent e să ne asumăm totul, să deschidem totul mâine. Eu cred că ar trebui să găsim o cale de mijloc care să ne permită să deschidem în condiţii de responsabilitate. Pentru asta lucrăm, dar trebuie asumare. Cred că deja ar fi fost momentul să ne asumăm. Luni o să mai avem o întâlnire la nivel de Guvern din care sperăm să ieşim cu calendarul şi cu procedurile pentru toată industria, pentru că nu mai putem aştepta", a spus Ile.

Preşedintele FIHR a explicat faptul că turismul nu va mai reveni la forma dinainte de pandemia de coronavirus, oferind drept orizont de timp luna aprilie a anului viitor.

"Cred că turismul nu va mai reveni la forma de dinainte de pandemie şi că o să învăţăm câte ceva, să-l facem într-o formă mai bună. Dacă vorbim despre cifrele pe care le scotea turismul, asta va depinde foarte mult de evoluţia medicală, dar nu putem gândi mai devreme de nouă luni, să intrăm pe tendinţe pozitive. Deci, următoarele 6 - 7 luni din an sunt extrem de dificile, vom învăţa să convieţuim cu acest virus, dar turismul nu va mai ajunge la cotele dinainte dacă nu se rezolvă problema medicală. Noi credem că undeva din aprilie anul viitor vom începe să recuperăm. Până atunci, muncă de supravieţuire", a spus Ile.

Reprezentanţi ai mediului de afaceri din România au participat, joi, la o videoconferinţă organizată de Confederaţia Patronală Concordia (CPC). AGERPRES/(A - autor: Daniel Badea, editor: Andreea Marinescu, editor online: Adrian Dãdârlat)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...