Iliescu, ieșire explozivă împotriva lui Dragnea. Cere continuarea luptei anti-corupție! Atac dur la adresa conducerii PSD.

Iliescu, ieșire explozivă împotriva lui Dragnea. Cere continuarea luptei anti-corupție! Atac dur la adresa conducerii PSD.

Iliescu, ieșire explozivă împotriva lui Dragnea. Cere continuarea luptei anti-corupție! Atac dur la adresa conducerii PSD. Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a avut, duminica seara, o iesire surprinzatoare la Romania TV in care a atacat fara menajamente modul in care este condus PSD si felul in care PSD conduce Romania. Iliescu a spus chiar ca „se impune o actiune perseverenta pe toate planurile si pe toate mijloacele impotriva coruptiei”.

Iliescu a criticat, in primul rand, faptul ca PSD s-a indepartat de valorile democratice.

„Primul lucru pe care as vrea sa-l amintesc este tocmai punctul de plecare care a fost revolutia romana, PSD-ul fiind partidul care duce mai departe idealurile si obictivele revolutiei din decembrie 1989. Revolutia nu a insemnat doar un banal schimb de putere, ci instaurarea democratiei, promovarea drepturilor si libertatilor cetatenesti, a unei noi ordini sociale, mai drepte pentru cei multi, nu cred ca aceste obiective au fost inca realizate in totalitate, incat sa le scoatem de pe ordinea noastra de zi. Se impune o clarificare ideologica permanenta, clarificare care sa permita reintegrarea acestor teme care au stat la aparitia partidului nostru. Este momentul reafirmarii optiunii de stanga a partidului, al reafirmarii valorilor democratiei romanesti. Sa consolidam acest partid, care s-a nascut din istoria noastra, din eforturile noastre, din trairile noastre, suferintele si victoriile noastre. Ceea ce cer acum tinerii sunt cerinte firesti. De ce s-a renuntat la ele?”, a spus Iliescu la Romania TV.

Ion Iliescu a adaugat apoi ca „se impune o actiune perseverenta pe toate planurile si pe toate mijloacele impotriva coruptiei”.

„O tendinta periculoasa o reprezinta tentatia unora de a substitui solutiile la problemele sociale cu masuri punitive, in loc sa intarim dimensiunea sociala a statului. Se impune o actiune perseverenta pe toate planurile si pe toate mijloacele impotriva coruptiei, fenomen care submineaza autoritatea”, a adaugat Iliescu.

Fostul presedinte a daugat ca PSD a distrus increderea oamenilor in politica.

„Sondajele de opinie arata ca partidele politice sunt la cote joase de incredere. Reconstructia increderii in factorul politic trebuie sa fie o prioritate pentru PSD”, a mai aratat Iliescu.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Nunta odraslei interlopului Nuțu Cămătaru, „udată” cu grămezi de bani de Cosmin Olăroiu și Codin Maticiuc

2 Au scos de la naftalină vechile rachete sovietice! / Semne evidente că Rusia gâfâie pe frontul din Ucraina

3 Dmitri Medvedev ar fi încercat să se sinucidă? Presa din Ucraina susține că s-ar fi găsit și mai multe bilețele de adio

4 Profa sexy, promovată de PSD inspector școlar în Arad. Vine de la un liceu unde un singur elev a luat Bacul

5 De citit!