IMAGINEA SĂPTĂMÂNII de la NASA - Juno "la porțile" lui Jupiter

IMAGINEA SĂPTĂMÂNII de la NASA - Juno "la porțile" lui Jupiter

Aceasta este ultima fotografie realizată de camera foto JunoCam, din arsenalul de instrumente științifice al sondei Juno, aparținând NASA, înainte ca toate instrumentele sondei să fie oprite pentru manevra de intrare pe orbita lui Jupiter, conform NASA.

Vedeți imaginea la dimensiunea originală

Fotografia a fost realizată la 29 iunie 2016, de la distanța de 5,3 milioane de kilometri de Jupiter. Sonda Juno se apropia pe direcția polului nord al lui Jupiter, oferind o perspectivă fără precedent asupra giganticei planete și a celor mai mari patru sateliți ai acesteia, Io, Europa, Ganymede și Callisto. Toate celelalte misiuni s-au apropiat de Jupiter pe direcția ecuatorului planetei.

Camera JunoCam a fost concepută să obțină fotografii la rezoluții înalte ale atmosferei lui Jupiter din apropierea planetei.

Misiunea sondei Juno face parte din Programul New Frontiers. Sonda a fost lansată în august 2011 și-și va încheia misiunea în februarie 2018 când va plonja prin straturile ultradense ale atmosferei lui Jupiter și va transmite ultimele date pe care le adună înainte de a fi strivită de presiunea atmosferică uriașă. NASA a luat decizia de a încheia astfel misiunea pentru a se asigura că nu există niciun pericol de contaminare a sateliților jovieni care conțin apă și pe care ar putea exista viață microbiană, în special Europa.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Fugarul Rizea îl dă în gât pe Adrian Năstase / Unde au fost dosite tablourile scumpe înainte de percheziți…

2 Bășiți aici! / „Declarația de la București” / Căcații stângii, acum ajunși bășini, vor să-l alunge pe Iohannis

3 Ăștia o iau razna / Numire suspectă în Guvern pe filiera interlopului lui Cîțu / Cum, mă, să pui în locul unui pro…

4 Fiul patronului Cris-Tim, arestat pentru trafic de droguri

5 „Am depresie și anxietate severă. Am fost violată de patru ori!”