Imaginea zilei

Imaginea zilei

Simona Halep a învins-o pe Serena Williams, scor 6-2, 6-2, și i-a îndeplinit visul mamei sale, acela de a câștiga turneul de la Wimbledon. La finalul paridei, cele două au fost surprinse îmbrățișându-se, în unul dintre cele mai emoționante momente ale zilei.

”Este ceva incredibil. Este visul mamei mele. Mi-a zis că dacă vreau să fac ceva în tenis trebuie să joc o finală la Wimbledon. Mulțumesc mult, mamă! A fost una dintre principalele motivații ale turneului, faptul că voi fi membru al clubului pe viață.

Am lucrat mult pentru a-mi schimba stilul de joc și a câștiga meciuri pe iarbă. Abia aștept să mă întorc la Wimbledon anul viitor. Mulțumesc părinților, familiei, nu aș fi fost aici fără voi”, a spus Halep, la finalul meciului.

Simona Halep (locul 7 WTA) a câştigat turneulul de la Wimbledon, al doilea Grand Slam din carieră, după ce a învins-o, sâmbătă, în finală, cu scorul de 6-2, 6-2, pe americanca Serena Williams (locul 10 WTA) după numai 55 de minute de joc.

De știut:

Simona Halep este prima jucătoare din România care câștigă turneul de la Wimbledon. Singurul român care a mai ajuns în ultimul act la Wimbledon, în proba de simplu, este Ilie Năstase, în 1972 şi 1976, ambele finale fiind pierdute.

Simona Halep va încasa 2,35 milioane de lire sterline (2,6 milioane de euro) şi 2.000 de puncte WTA.

Serena rămâne cu 23 de titluri de Grand Slam, cu unul mai puțin decât Margaret Court, cea care deține recordul.

Simona Halep a pierdut un singur set pe tot parcursul Wimbledon-ului, împotriva Mihaelei Buzărnescu.

Începând de luni, Simona va urca pe locul 4 în clasamentul WTA de simplu.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”