În Polonia au ajuns primii militari americani dintr-un contingent menit să întărească flancul estic al NATO

În Polonia au ajuns primii militari americani dintr-un contingent menit să întărească flancul estic al NATO

În Polonia au sosit sâmbătă primii militari americani din cadrul unei brigăzi de blindate a armatei SUA, măsură de face parte din planul de a întări flancul estic al NATO, relatează agenția PAP, citată de DPA.

Cei 250 de militari au aterizat la Wroclaw, în vestul Poloniei. Ei sunt primii dintr-un ansamblu de 4.000 de membri ai forțelor armate americane ce urmează să fie staționați în această țară și în statele baltice în cadrul operațiunii Atlantic Resolve.

Scopul misiunii este de a menține stabilitatea în statele estice ale NATO, ca urmare a anexării Crimeii de către Rusia și a susținerii regimului de la Moscova față de separatiștii din estul Ucrainei.

Unele dintre fostele republici sovietice sau țări-satelit ale fostei URSS, cum a fost și Polonia, s-au declarat neliniștite de demersurile puternicului lor vecin, după evenimentele din Crimeea. În cadrul convorbirilor NATO-Rusia din decembrie, primele în decursul a cinci luni, oficiali de la vârful alianței au convenit cu oficialii ruși că nu pot găsi o poziție comună privind situația din Ucraina.

NATO are în plan detașarea a sute de militari în Polonia, Lituania, Estonia și Letonia în cursul anului 2017.

AGEPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...