În Venezuela, ofițerii de armată se ocupă cu transportul drogurilor

În Venezuela, ofițerii de armată se ocupă cu transportul drogurilor

Un ofițer al armatei venezuelene a fost arestat în posesia unei jumătăți de tonă de cocaină ascunsă într-un camion, au informat sâmbătă autoritățile, citate de AFP. În cursul unei operațiuni de rutină, care s-a desfășurat vineri la un post de control din statul Merida (nord-vest), membri ai gărzii naționale bolivariene l-au reținut pe maiorul Juan Jose Sorja, 40 de ani, cu 503 kilograme de cocaină pe care le transporta într-un camion, potrivit serviciilor procurorului.

Inspectând autovehiculul, garda a descoperit 450 de pachete ascunse în platforma unui camion, a precizat comunicatul.

Maiorul Sorja era însoțit de șase bărbați purtând uniforme militare, dar care nu făceau parte din armata venezueleană, a menționat ministerul public.

În cursul unei alte operațiuni, forțele de ordine l-au arestat sâmbătă pe locotenentul Yorjan Ojeda în timp ce transporta "500 de pachete de marijuana și 10 de presupusă cocaină" într-un camion al armatei, a anunțat Ministerul Apărării de la Caracas.

Ministrul Apărării, Vladimir Padrino, general-șef al armatelor, și-a exprimat regretul pentru cele două afaceri și a ordonat o anchetă administrativă.

"Aceste fapte, care aduc atingere onoarei militare și bunei imagini a instituției, vor fi aspru sancționate", a avertizat el într-un comunicat.

Procurorul general Luisa Ortega a anunțat, pe 2 februarie, că autoritățile venezuelene au distrus 288 de tone de droguri în 2015.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Mama fetei de 12 ani găsită moartă într-o canapea din București a fost prinsă în Spania / Decesul fetei s-ar fi produs în luna aprilie, prin …

2 Igor Girkin enumeră cele 3 motive pentru care distrugerea barajului Nova Kahovka va fi fatală pentru Rusia

3 Mihai Tudose, în centrul unui scandal de hărțuire sexuală

4 VIDEO Primele imagini arată un dezastru! Apele din barajul Nova Kakhovka au ajuns deja în orașul Herson

5 VIDEO Imagini cu proporțiile dezastrului după distrugerea barajului Nova Kakhovka