Încă un BARON PSD și PUIUL, condamnați la ani GREI de PUȘCĂRIE!

Încă un BARON PSD și PUIUL, condamnați la ani GREI de PUȘCĂRIE!

Fostul preşedinte al CJ Prahova, pesedistul Mircea Cosma, a fost condamnat astăzi de Curtea Supremă la 8 ani de închisoare pentru luare de mită şi abuz în serviciu. Fiul acetuia, deputatul PSD Vlad Cosma, a primit 5 ani de închisoare pentru trafic de influenţă. Decizia nu este definitivă.
Concret, Mircea Cosma, fost preşedinte al CJ Prahova a fost găsit vinovat de abuz în serviciu şi luare de mită pentru care a primit 8 ani de închisoare; La rândul lui, deputatul Vlad Cosma a primit 5 ani de închisoare; omul de afaceri Alexe Răzvan a fost condamnat la 2 ani şi 6 luni închisoare, iar Alixandrescu Daniel Adrian, fost director executiv al Direcţiei Patrimoniu a primit 6 ani de închisoare.
Magistraţii au mai decis confiscarea unor sume mari de bani: de la Alexe Răzvan - 1.260.042,85 lei, de la Vlad Cosma - 1.260.042,85 lei, de la Mircea Cosma - 1.890.064,27 lei, de la Alixandrescu Daniel Adrian - 130.000 lei.
„În temeiul art. 118 lit. e C.p. anterior. Dispune confiscarea de la fiecare din inculpaţii Cosma Mircea şi Alixandrescu Daniel Adrian a sumei de câte 1.816.821,49 lei. Menţine măsura sechestrului asigurător instituit în cauză prin ordonanţa nr. 183/P/2013 din 28.02.2014 a Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Ploieşti asupra bunurilor imobile aparţinând inculpaţilor Alexe Răzvan, Cosma Vlad Alexandru, Cosma Mircea şi Alixandrescu Daniel Adrian”, arată Curtea Supremă în minuta deciziei.
Acuzaţiile procurorilor DNA
La data de 11 aprilie, procurorii DNA i-au trimis în judecată, sub control judiciar, pe deputatul Vlad Cosma, acuzat de trafic de influenţă, şi preşedintele CJ Prahova, Mircea Cosma, pentru luare de mită şi abuz în serviciu. Împreună cu cei doi, au mai fost deferiţi justiţiei omul de afaceri Răzvan Alexe, acuzat de trafic de influenţă şi dare de mită, şi directorul Direcţiei Patrimoniu din cadrul CJ Prahova, Daniel Alixandrescu, acuzat de luare de mită şi abuz în serviciu, ambii aflându-se în arest la domiciliu.
Potrivit DNA, în perioada 2010 — 2013, preşedintele CJ Prahova a derulat o activitate infracţională de natură a prejudicia bugetul public al judeţului, în favoarea unor interese private, antrenând într-un circuit ilicit, susţinut şi de reprezentanţii societăţilor comerciale favorizate — denunţători în cauză, mai multe persoane printre care şi pe fiul său, Vlad Cosma.
"În concret, contra unor sume de bani — reprezentând, iniţial — preţul unor contracte de vânzare cumpărare terenuri supraevaluate şi ulterior — un procent din câştigul asigurat celor 3 societăţi comerciale, inculpatul Cosma — uzând de prerogativele conferite de funcţia deţinută la nivelul autorităţii publice judeţene şi beneficiind de concursul cointeresat al inculpatului Alixandrescu — funcţionar public având calitatea de director al unor departamente 'cheie' în CJ Prahova, a facilitat câştigarea de către cele trei societăţi a procedurilor de achiziţie publică organizate de consiliul judeţean ca entitate achizitoare de lucrări şi servicii, dar şi decontarea cu prioritate a altor lucrări deja efectuate", se arată într-un comunicat al DNA.
Intervenţia reprezentanţilor societăţilor la şeful CJ s-a realizat fie direct (prin reprezentantul de atunci al uneia din cele trei firme, în prezent decedat), fie prin intermediul lui Vlad Cosma şi Răzvan Alexe (apropiat al familiei Cosma), care şi-au traficat influenţa avută asupra lui Mircea Cosma, contra unui 'comision' împărţit între ei.


Citește și:

populare
astăzi

1 Rusia a decis unilateral să mute granița cu Lituania și Finlanda, în Marea Baltică

2 VIDEO „Bătrânul” lansator APR-40 din România, surpriza de pe frontul din Ucraina

3 Un scandal sexual care ia amploare / După jurnalistă, alte două femei îl acuză pe Răzvan Băltăreţu că nu le-a respectat consimțământul

4 Rusia trece la următorul nivel? / „Ar fi sfârșitul păcii și al stabilității în regiune” / Putin este cu ochii pe insula suedeză Gotland

5 Foarte interesante amănunte...