Încă un spion rus arestat în Polonia

Încă un spion rus arestat în Polonia

Polonia a reținut încă un membru al unei rețele de spionaj rusești, ridicând la 15 numărul total de persoane arestate în cadrul acestei anchete, a declarat luni ministrul de interne Mariusz Kaminski, potrivit Reuters.

Mariusz Kaminski alaturi de premierul MorawieckiFoto: Grzegorz Banaszak / Zuma Press / Profimedia Images

„Agenția de Securitate Internă a reținut un alt membru al rețelei de spionaj care lucrează pentru serviciile secrete rusești", a spus Mariusz Kaminski într-o postare pe Twitter.

„Suspectul supraveghea instalațiile militare și porturile maritime. El a fost plătit în mod sistematic de ruși",a adăugat el.

Ambasada Rusiei la Varșovia nu a răspuns imediat la o solicitare de declarații pe această temă.

Polonia, un centru logistic esențial pentru livrările militare occidentale către Ucraina, spune că a devenit o țintă majoră a spionilor ruși și acuză Moscova că încearcă să o destabilizeze.

În iunie, Polonia a reținut un jucător profesionist rus de hochei pe gheață sub acuzația de spionaj.

În martie, Polonia a anunțat că a destructurat o rețea de spionaj rusă și a reținut nouă persoane despre care a afirmat că pregăteau acte de sabotaj și monitorizau rutele feroviare către Ucraina.

În aprilie, Polonia a anunțat că va introduce o zonă de excludere de 200 de metri în jurul terminalului său de gaz natural lichefiat (GNL) Swinoujscie, invocând preocupări legate de spionajul rusesc.


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

4 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

5 „Ar fi primul val al ofensivei”