Închisoare cu suspendare pentru un medic acuzat de 185 infracţiuni de luare de mită și trei infracțiuni de spălare a banilor. El dădea ilegal certificate de invalizi pacienților

Închisoare cu suspendare pentru un medic acuzat de 185 infracţiuni de luare de mită și trei infracțiuni de spălare a banilor. El dădea ilegal certificate de invalizi pacienților

Un medic din Prahova care a fost trimis în judecată pentru 185 de infracţiuni de luare de mită şi trei infracţiuni de spălare de bani, fiind acuzat că a primit de la zeci de persoane bani pentru a le încadra sau pentru a le menţine în grad de invaliditate, a fost condamnat pe fond la închisoare cu suspendare, transmite Agerpres. Decizia nu este definitivă.

Astfel, Tribunalul Prahova l-a condamnat pe medicul Lucian Jianu la trei ani de închisoare cu suspendare pe durata unui termen de încercare de patru ani pentru luare de mită în formă continuată şi l-a achitat pentru săvârşirea infracţiunii unice de spălarea banilor, faptă din perioada 2009 – 2015.

De asemenea, instanţa de fond a dispus confiscarea de la inculpat a banilor primiţi cu titlu de mită – peste 70.000 de lei, şi l-a obligat pe aceasta la 10.000 lei cheltuieli judiciare către stat.

Lucian Jianu, medic primar din cadrul Cabinetului Teritorial de Expertiză Medicală şi Recuperare a Capacităţii de Muncă Sinaia, a fost trimis în judecată în mai 2017 de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova pentru 185 de de infracţiuni de luare de mită şi a trei infracţiuni de spălare de bani.

Medicul Lucian Jianu a fost prins în flagrant după ce a luat mită de la beneficiari ai dreptului de pensie de invaliditate.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Cică Stroe „chiloțarul” s-ar da la vitrega lui Vela

2 Tudose, umilit de primarii PSD, la Iași!

3 „Ești o curvă, mi-ai furat bărbatul! Știu că acum este la tine și v-o trageți” / Caz stupefiant în Capitală. Soț…

4 Păduchele din frunte / Ghiță, în coasta președintelui Vucic la înmormântarea patriarhului Serbiei

5 Scandal sexual în una dintre cele mai bogate familii din lume. Suma primită de garda de corp de la Prinţesa Ha…