Închisoare cu suspendare pentru un medic acuzat de 185 infracţiuni de luare de mită și trei infracțiuni de spălare a banilor. El dădea ilegal certificate de invalizi pacienților

Închisoare cu suspendare pentru un medic acuzat de 185 infracţiuni de luare de mită și trei infracțiuni de spălare a banilor. El dădea ilegal certificate de invalizi pacienților

Un medic din Prahova care a fost trimis în judecată pentru 185 de infracţiuni de luare de mită şi trei infracţiuni de spălare de bani, fiind acuzat că a primit de la zeci de persoane bani pentru a le încadra sau pentru a le menţine în grad de invaliditate, a fost condamnat pe fond la închisoare cu suspendare, transmite Agerpres. Decizia nu este definitivă.

Astfel, Tribunalul Prahova l-a condamnat pe medicul Lucian Jianu la trei ani de închisoare cu suspendare pe durata unui termen de încercare de patru ani pentru luare de mită în formă continuată şi l-a achitat pentru săvârşirea infracţiunii unice de spălarea banilor, faptă din perioada 2009 – 2015.

De asemenea, instanţa de fond a dispus confiscarea de la inculpat a banilor primiţi cu titlu de mită – peste 70.000 de lei, şi l-a obligat pe aceasta la 10.000 lei cheltuieli judiciare către stat.

Lucian Jianu, medic primar din cadrul Cabinetului Teritorial de Expertiză Medicală şi Recuperare a Capacităţii de Muncă Sinaia, a fost trimis în judecată în mai 2017 de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova pentru 185 de de infracţiuni de luare de mită şi a trei infracţiuni de spălare de bani.

Medicul Lucian Jianu a fost prins în flagrant după ce a luat mită de la beneficiari ai dreptului de pensie de invaliditate.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Fugarul Rizea îl dă în gât pe Adrian Năstase / Unde au fost dosite tablourile scumpe înainte de percheziți…

2 Bășiți aici! / „Declarația de la București” / Căcații stângii, acum ajunși bășini, vor să-l alunge pe Iohannis

3 Un zvon...

4 Ăștia o iau razna / Numire suspectă în Guvern pe filiera interlopului lui Cîțu / Cum, mă, să pui în locul unui pro…

5 Fiul patronului Cris-Tim, arestat pentru trafic de droguri