Incidente violente la Paris, noaptea trecută, după intervenția televizată a președintelui Hollande

Sute de manifestanți din rândul participanților la demonstrația din Piața Republicii din Paris, ce se reunesc acolo de două săptămâni pentru a protesta împotriva întregii clase politice, au avut confruntări violente cu poliția în noaptea de joi spre vineri, după ce au pornit către Palatul Elysee în urma unei intervenții televizate a președintelui Francois Hollande, relatează agenția EFE.

Participanții la mișcarea căreia i s-a dat numele 'Nuit Debout' (Noaptea în Picioare) au instalat, în Piața Republicii, un ecran gigant pentru a-l urmări pe Hollande în fața națiunii într-un dialog televizat. Însă, în pofida așteptărilor manifestanților, acesta din urmă a declarat că nu va retrage proiectata reformă a pieței muncii, inițiativă de la care a plecat de fapt protestul 'Nuit Debout', început la Paris și care s-a extins în orașele din provincie.

Prin urmare, după ce Hollande și-a încheiat apariția televizată, circa 300 de persoane, conform poliției, au pornit către Palatul Elysee. Însă forțele de ordine i-au oprit, iar în replică manifestanții au vandalizat spațiul public. Ei s-au îndreptat apoi înspre nord-estul orașului, unde s-a ajuns din nou la confruntări cu poliția, care a folosit inclusiv gaze lacrimogene.

Într-un comunicat emis ulterior de poliție se menționează că manifestanții au vandalizat vitrine și mobilierul urban, susținându-se totodată că grupuri violente s-au infiltrat în mișcarea 'indignaților' pentru a 'comite delicte împotriva persoanelor și bunurilor'.

A reacționat și ministrul de interne, Bernard Cazeneuve, care a declarat că autorii violențelor de noaptea trecută vor fi arestați și deferiți justiției. El a precizat că, după începerea manifestațiilor împotriva reformei pieței muncii, au fost răniți peste 150 de polițiști și a lăudat forțele de ordine, acuzate pe rețelele de socializare de agresiuni împotriva tinerilor.

AGERPRES/(AS — autor: Sorin Popescu, editor: Vicențiu Purcărea, editor online: Irina Giurgiu)


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Mesajul emoționant al unui român din diaspora, citit de CTP la Digi24: Turul II nu era pentru votul preşedinte…

2 Informație / Dăncilă a urcat în sondaje după ce a înghițit rapid votanții lui Diaconu și Cumpănașu! Alegerea pre…

3 PSD băgase statu-n buzunar! Fata lui Bădălău a încasat de la CNAIR sporuri ilegale de 75% din salariu

4 Cum a falsificat PSD deficitul bugetar în ultimii 3 ani. Fraților, nenorociții ăștia ne-au amanetat viitorul!

5 Încep să „transpire” primele cifre din sondaje. La PSD se mizează totul pe prezența scăzută

recomandări

Te ia DNA: Minel Prina

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

10+ Gustări speciale pentru seara Oscarurilor