Încolțită, Aryna Sabalenka, nevoită să se dezică de regimul Lukașenko: ”Îmi pare cu adevărat rău pentru ucraineni”

Încolțită, Aryna Sabalenka, nevoită să se dezică de regimul Lukașenko: ”Îmi pare cu adevărat rău pentru ucraineni”

Deși a trecut aproape o săptămână de la scandalul de la Indian Wells, când ucraineanca Lesia Tsurenko a refuzat să joace împotriva Arynei Sabalenka, acuzând-o că este o susținătoare a regimului Lukașenko, ecourile nu s-au stins.

Sabalenka, câștigătoarea de la Australian Open, joacă duminică finala la Indian Wells. Foto Getty

Aryna Sabalenka a comentat decizia Lesiei Tsurenko de a se retrage de la turneul din California și pune tot acest ”spectacol” pe seama antrenorului ucianencei.

Decizia a venit după ce sportiva din Ucraina ar fi suferit un atac de panică. Motivul ar fost o discuție pe care Lesia Tsurenko a avut-o cu Steve Simon, șeful WTA, care i-ar fi transmis Lesiei că nu ar trebui să fie afectată de ce cred rușii și bielorușii din circuit, indiferent dacă ei susțin sau nu războiul.

Antrenorul Lesiei Tsurenko, acuzații dure la adresa bielorusei

Detaliul a fost confirmat și de antrenorul lui Tsurenko, Nikita Vlasov, care a pus tunurile inclusiv pe Aryna Sabalenka, jucătoarea care ar fi trebuit să îi fie adversară elevei sale în turul 3 de la Indian Wells și care a câștigat Australian Open la începutul acestui an :

„E vina ta, susții regimul sângeros al dictatorului tău. Ești complet de partea lui. Evenimentele teribile sunt și din vina ta, Aryna. Porți aceeași vină ca oricine altcineva care este de partea regimurilor din Belarus și Rusia”, a declarat Nikita Vlasov.

Lesia Tsurenko nu a vrut să joace cu Aryna Sabalenka. Foto EPA EFE

Lesia Tsurenko nu a vrut să joace cu Aryna Sabalenka. Foto EPA EFE

În replică, Aryna Sabalenka a spus că retragerea Lesiei Tsurenko de la Indian Wells nu s-a produs din cauza unui atac de panică suferit de sportivă, ci a fost o decizie luată la îndemnul lui Nikita Vlasov:

„Am trecut prin atât de multe lucruri rele și, din păcate, nu pot să spun nimic, pentru că cine o să creadă o fată din Belarus? Cred că retragerea lui Tsurenko a fost mai mult decât un atac de panică și mai mult decât o situație politică. Eu cred că mai este ceva.

Am avut o situație foarte grea anul trecut cu antrenorul ei, felul în care s-a comportat cu mine… Așa că eu cred că tipul acela (n.r. – Nikita Vlasov) a pus atât de multă presiune asupra ei și de aceea s-a întâmplat”, a declarat Aryna Sabalenka, potrivit Tennis Tonic, citat de ProSport.

Nevoită să le ia apărarea ucrainenilor

Aryna Sabalenka a negat că ar susține războiul din Rusia și a spus că îi înțelege pe ucraineni și îi pare rău pentru ei: „Nu are nimic de-a face cu WTA asta. Toți sportivii își fac cât de bine pot treaba. Niciunul dintre noi nu are control în această situație. Toți încercăm să ne păstrăm calmul în vestiar… Toți îi înțelegem pe ucraineni și ne pare cu adevărat rău pentru ei”, a fost prima declarație a bielorusei Aryna Sabalenka pe tema războiului din Ucraina, potrivit sursei citate.

Vlasov și-a găsit eleva tremurând

Vlasov a avut mai multe atacuri la adresa Arynei Sabalenka, pentru faptul că numărul 2 WTA ar susține regimul dictatorial din Belarus: „Lesia Trebuia să joace împotriva unei adversare care susține regimul Lukașenko și nu s-a pronunțat niciodată împotriva războiului de un an. Ea chiar a spus clar că pentru ea este normal, că nimeni nu face nimic rău.

Ne pregăteam de meci, Lesia voia să câștige împotriva Sabalenkăi. Când m-am întors seara la vestiar, înainte de joc, îi tremurau mâinile , în cap i se repetau cuvintele lui Simon, la care a adăugat: ‘Înțeleg că voi juca acum împotriva Sabalenkăi, o jucătoare care susține războiul, asasinarea ucrainenilor’. Ulterior le-am spus organizatorilor că nu o voi lăsa să iasă pe teren. În fiecare zi ne trezim și citim știri despre câți oameni au murit. Toți jucătorii din Belarus susțin, teoretic, războiul.

Toți tac pentru că sunt mulțumiți. Ei joacă, câștigă bani și nu există sancțiuni. Dacă li s-ar fi interzis să joace, ar fi vorbit. Niciun jucător din Belarus sau din Rusia nu s-a declarat împotriva războiului într-un an. Este vina ta, susții regimul sângeros al dictatorului tău! Ești complet de partea lui. Evenimentele teribile sunt și vina ta, Aryna, ca oricine altcineva care este de partea regimurilor din Belarus și Rusia”, a adăugat antrenorul Lesiei Tsurenko.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 De citit...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”