INCREDIBIL! Pentru că primarul din Odorheiu Secuiesc a reclamat la DNA o achiziţie publică derulată de angajații din subordine, Partidul Civic Maghiar l-a schimbat din funcția de președinte de filială și „condamnă profund” fapta edilului!

INCREDIBIL! Pentru că primarul din Odorheiu Secuiesc a reclamat la DNA o achiziţie publică derulată de angajații din subordine, Partidul Civic Maghiar l-a schimbat din funcția de președinte de filială și „condamnă profund” fapta edilului!
 
Primarul municipiului Odorheiu Secuiesc, Árpád Gálfi, s-a adresat procurorilor cu privire la o achiziţie publică derulată chiar de către instituţia pe care o conduce. Partidul Civic Maghiar (PCM), a cărui filială locală din Odorheiu Secuiesc o conducea, l-a schimbat din funcţie, transmite agenția MTI, citată de G4Media.ro.

Biroul de presă al Primăriei Odorheiu Secuiesc a transmis un răspuns scris agenţiei ungare de presă MTI: Árpád Gálfi a avut suspiciuni de ilegalitate cu privire la o investiţie derulată anul trecut la Băile Seiche, motiv pentru care a cerut comisiei de specialitate din cadrul primăriei să verifice contractele derulate de departamentul de investiţii. Aceasta a constatat, într-un raport, că este obligatorie sesizarea instituţiilor statului, motiv pentru care primarul s-a adresat parchetului.

Marţi, PCM a anunţat: din cauza plângerii penale de la DNA, între altele, primarul este cercetat disciplinar de forurile interne ale partidului. Luni, PCM Odorheiu Secuiesc l-a schimbat pe Gálfi din funcţia de preşedinte. „Partidul Civic Maghiar condamnă profund faptul că Árpád Gálfi, în calitate de primar, şi-a denunţat la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) opt angajaţi şi pe viceprimar, precum şi trei firme din Odorheiu Secuiesc,în pofida faptului că ar fi existat şi alte căi juridice pentru rezolvarea cauzei” – se arată în comunicatul PCM.

Partidul îi mai reproşează edilului-şef că şi-a îndeplinit defectuos îndatoririle de preşedinte al filialei locale, luând decizii în nume personal, fără consultări.

Filiala de partid a decis la şedinţa de luni după-amiază schimbarea lui Árpád Gálfi din funcţie şi alegerea unui nou preşedinte, după ce acesta şi o parte din membri au părăsit şedinţa. Marţi, într-un mesaj postat pe Facebook, primarul a anunţat: pe ordinea de zi a şedinţei de luni nu apăreau alegeri sau schimbări din funcţie.

În opinia sa, şedinţa s-a încheiat în momentul în care s-a semnat procesul verbal, înaintea plecării sale. Politicianul crede că cei care au mai rămas au participat la “o discuţie în afara cadrului statutar”.

Preşedintele PCM, János Mezei – care a participat şi el la şedinţă – a girat schimbarea din funcţie a lui Gálfi, declarând pentru portalul de ştiri Székelyhon că formaţiunea este de acord cu separarea sarcinilor de primar de activitatea din sânul PCM.

Potrivit portalului local de ştiri Uh.ro, Árpád Gálfi a atribuit atacul împotriva sa grupului de interese al fostului primar din Odorheiu Secuiesc, Jenő Szász.

Gálfi a afirmat: acestui grup nu i-a convenit că a fost schimbat furnizorul de apă al urbei şi că el a apărat interesele Odorheiului în faţa firmei de prelucrare a deşeurilor RDE Harghita, care îşi desfăşoară activitatea la periferia localităţii.

Firma a fost creată pentru prelucrarea gunoiului localităţilor limitrofe, însă aceasta a preluat şi deşeuri din afara judeţului Harghita, iar rampa aproape că a ajuns la capacitatea maximă. Primarul a declarat că acest grup de interese se aştepta ca el să acţioneze contrar legii sau contrar intereselor municipiului.

Árpád Gálfi se află la primul mandat şi a fost ales primar în 2016, fiind candidatul comun al PCM şi al Partidului Popular Maghiar din Transilvania (PPMT).

Galerie foto și documenteTrimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Masturbatoarea PSD cheamă bucureștenii în stradă împotriva „dictaturii sanitare”! Șeful ei, Ciolacu, fol…

2 Demisie de ultima oră din PSD! / Prăbușirea în sondaje se accelerează! PSD ar pierde 1,5 procente lunar!

3 VIDEO Priviți și citiți! Acestea sunt măștile cu șpaga de la UNIFARM! Scandalul duce sus de tot! Pitcovici i-a…

4 Judecătoarea Elena Burlan Pușcaș, condamnată la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare pentru o mită de 50…

5 Numărul cazurilor noi de coronavirus se menține uriaș / 592 de cazuri de infectare cu Covid după 14.680 de teste…