INCREDIBIL/Numai JAPONEZII puteau face așa ceva!

INCREDIBIL/Numai JAPONEZII puteau face așa ceva!

Turismul din Franța continuă să fie puternic afectat din cauza atentatelor teroriste de anul trecut, iar la relansarea acestui sector s-au decis să contribuie și câteva agenții de profil din Japonia, care vor efectua duminică, 13 martie, o operațiune de înfrumusețare și curățare a Grădinilor Trocadero din centrul Parisului, scrie miercuri ziarul francez Le Figaro.
Cotidianul francez amintește că nu este pentru prima dată când japonezii plantează în străinătate acest tip ce arbori ornamentali, care dau un farmec unic Țării Soarelui Răsare. De exemplu, în anul 1912, primarul din Tokyo a dăruit orașului Washington câteva sute de cireși japonezi, ale căror flori pot fi admirate și în prezent, primăvara, în centrul capitalei federale americane.

Iar curățenia din Orașul Luminilor este o veche preocupare a comunității japoneze, asigură Le Figaro, menționând că dragostea niponilor pentru Paris are egal doar în repulsia lor față de tipica lipsă de curățenie a străzilor marii metropole.

Așa se explică faptul că mișcarea asociativă ''Green Bird'', care există în Japonia din 2003, a pătruns și în Paris în 2007 și de atunci tineri japonezi îmbrăcați în verde ''iau cu asalt'' pentru curățenie zonele cele mai frecventate de turiști, precum Piața Concorde, Bulevardul Champs Elysees și Turnul Eiffel. În ultimul timp, la aceste acțiuni de salubrizare publică participă și tineri francezi, în special în weekend.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...