Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

INCREDIBIL/O fi CITIT cineva de la Antifraudă, DIICOT sau DNA știrea asta?

Pe secțiunea de Timișoara din Adevărul a fost publicată o știre aproape neverosimilă. Un patron sirian de case de schimb valutar declară senin, pe fondul evenimentului Brexit, că încă de la primele ore ale dimineții PESTE o sută de persoane schimbaseră fiecare câteva zeci de mii de lire sterline în alte valute! Chiar și sirianul era un pic șocat! Chiar dacă vorbim de Timișoara! Oameni buni, vorbim despre bani de LA SALTEA! Nimeni n-a schimbat sub 10.000 de lire sterline! O fi citit cineva de la Antifraudă/ANAF, DIICOT sau DNA această știre? Că, fiind în România, nici nu îndrăznim să întrebăm dacă se va face un control tematic pe această speță, măcar în orașele foarte mari....

Asta e știrea

Rezultatele referendumului privind ieşirea Marii Britanii din UE au dus la o depreciere a lirei sterline la cel mai scăzut nivel din ultimii 30 de ani. Pe acest fond, mulţi români care au avut economii în lire sterline au luat cu asalt casele de schimb valutar.

„Nimeni nu a venit cu câteva sute. Fiecare a schimbat între 10.000 şi 70.000 de lire”, a spus patronul unuia din cele mai mari lanţuri de case de schimb valutar.

Rezultatul surprinzător al referendumului privind ieşirea Marii Britanii din UE a bulverat şi pieţele financiare.

Jabri Tabrizi, care deţine unul dintre cele mai mari lanţuri de case de schimb valutar din Timişoara a declarat pentru „Adevărul” că odată cu ajungerea lirei sterline la cel mai scăzut prag din ultimii 30 de ani, timişorenii cu economii în lire sterline au ţinut să îşi schimbe banii în euro sau în lei. „Oamenii se tem că lira poate să scadă şi mai mult şi cei care au avut economii în lire au luat cu asalt casele de schimb să schimbe în euro sau în ron. Azi dimineaţă a fost un dezichilibru, dar acum cursul e stabil”, a declarat Jabri Tabrizi.

Omul de afaceri sirian a declarat că la toate punctele de lucru pe care le are în Timişoara au fost peste 100 de persoane care au vrut să îşi schimbe lirele. Jabri Tabrizi s-a declarat surprins de faptul că cea mai mică sumă pe care o persoană a vrut să o schimbe a fost de 10.000 de lire.

„Nimeni nu a venit cu 100 sau 500 de lire. Au fost sume cuprinse între 10.000 şi 70.000 de lire. Probabil au lucrat în Anglia sau au avut pe cineva acolo care le-a trimis bani. Pentru noi este ok pentru că noi avem contract cu băncile şi ca să nu riscăm vindem imediat. Nu putem să stăm cu valuta. Luăm şi vindem mai departe la bancă”, a declarat Jabri Tabrizi.

Galerie foto și documenteTrimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Această CARACATIȚĂ trăiește în toate orașele României!

2 De ce l-a sfidat Dăncilă pe Tăriceanu. Îl așteaptă un nou dosar? Amănunte INCENDIARE!

3 HOPA! ȘOC în PSD? Dăncilă a fost la Bruxelles în calitate de candidat la postul de comisar european? Amănunte …

4 RoMAFIA / Cum a câștigat băiatul lui Dragnea procesul împotriva CEC Bank, după ce RISE Project i-a publicat extr…

5 Dragnea / Nu am nicio legătură cu TelDrum...

recomandări

Te ia DNA: Celina Rusu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Inspirație de weekend