India: Premierul Modi, sărbătorit la 71 de ani cu un record de zeci milioane de vaccinuri într-o singură zi

India: Premierul Modi, sărbătorit la 71 de ani cu un record de zeci milioane de vaccinuri într-o singură zi

Premierul indian Narendra Modi a împlinit vineri 71 de ani, zi în care autorităţile plănuiesc să depăşească recordul la vaccinări într-o singură zi, iar partidul său a organizat evenimente care includ tabere de donare de sânge şi distribuţia de provizii către orfani, săraci şi azilele de bătrâni, relatează DPA.

Foto: (c) IDREES MOHAMMED / EPA

Partidul Janata Party (BJP) a tipărit 50 de milioane de felicitări cu imaginea lui Modi şi mesajul "mulţumesc" care îi vor fi trimise prin poştă de lucrătorii formaţiunii şi de susţinătorii din toată India, a relatat presa internă.


Foto: (c) FAROOQ KHAN / EPA

India a administrat un număr record de 18 milioane de vaccinuri până seara, potrivit site-ului guvernului. Demersul, care a ajuns la cifra impresionantă de 42.000 de inoculări pe minut, va duce probabil la depăşirea bornei de 25 de milioane de vaccinuri într-o singură zi, susţin oficiali locali.

Programul BJP include organizarea de expoziţii privind viaţa lui Modi, concursuri de cultură generală şi târguri pentru a prezenta realizările guvernului, se menţionează într-un comunicat al partidului.

Programul se va încheia pe 7 octombrie, ziua în care Modi a devenit ministru şef în statul Gujarat pentru prima dată în 2001.

BJP sărbătoreşte ziua de naştere a lui Modi în fiecare an ca Seva Diwas sau ziua serviciului pentru cetăţean. Manifestările ample din acest an au loc într-un moment în care popularitatea lui Modi pare să fi scăzut, potrivit unui sondaj recent făcut public de grupul media India Today.

Modul în care guvernul a gestionat criza COVID-19 şi şomajul au fost invocate drept principale motive pentru scăderea drastică de popularitate a lui Modi, deşi se află în continuare pe primul loc în topul celor pe care populaţia i-ar dori în fruntea statului.

Partidul Congresului naţional indian din opoziţie a lansat un apel pe Twitter ca aniversarea lui Narendra Modi să fie marcată ca ziua naţională a şomajului.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia